Artikler
Kan sejlads øge min performance?

Kan sejlads øge min performance?

Hvorfor er det at erhvervsfolk og politikere bruger uger på at krydse atlanten. Hvad er det de søger og hvad får de med hjem. Af flere omgange, uge for uge har jeg fuldt programserien Over Atlanten og jeg har ædt det råt.

Derfor satte jeg mig selv for at prøve det. Sammen med 22 andre totalt nybegyndere mødte vi op til en gang matchrace i Middelfart. Det er en sejladsform som jeg er blevet anbefalet mange gange, fra folk som har prøvet det ifbm teambuilding eller firmaevents.

 

Vi skulle dyste i 4 både og der var kun en enkelt som rent faktisk kunne sejle. Derfor var nervøsiteten at spore. Men til briefingen i klubhuset, faldt jeg hurtigt til ro. Vi fik gennemgået hvad der skulle ske og hvordan båden fungerer og hvilke roller der er ombord.

 

Efter det var det på med sejlertøj og ned på båden. Her fik vi en super instruktion af en meget dygtig instruktør, som lige nu sejler 100% for at komme til OL. Allerede på vej ud af havnen, fik vi ansvar og personen der havde valgt at styre, fik roret.

 

Sådan foregik sejladsen

Vi kagede lidt i det i starten for det med vindretning og sejlenes facon var sindsygt svært. Jeg skulle selv passe storsejlet og være taktiker. På land havde vi hørt at taktikeren skulle bestemme hvor der blev sejlet hen. Og at skulle tage en beslutning man ikke kendte konsekvensen af, er enormt hårdt.

 

Stille og roligt fik vi styr på det og gentagne gange hørte vi fra instruktøren ”fokuser på dit eget, og hav tillid til at de andre gør det samme”. Det må siges at være dagens læresætning. For jeg har aldrig haft så meget brug for at samle tankerne. Og hver gang jeg blot var uopmærksom i bare 2 sekunder, var vi sejlet for langt, eller mit sejl blafrede.

 

Hvad lærte jeg så?

Jeg må sige at jeg er vildt imponeret. Efter en time på vandet, kunne vi sejle båden selv. Og da vi sejlede kapsejlads var det sindsygt nervepirrende. Første gang vi skulle rundt om en bøje lå vi forrest. Men det var som om vi ikke var helt klar på hvad der skulle ske. I hvert fald lå vi pludselig sidst.

 

Der er så mange paralleller til dagligdagen. Hvis vi griber opgaven korrekt an, kan vi nå utroligt langt. Vi kan sågar lære at sejle på en time. Men det kræver at vi får fordelt roller og har fokus på rollen. En anden ting var, at hvis vi ikke havde styr på vores egen båd, nyttede det ikke noget at kigge efter konkurrenter. Så var de alligevel sejlet.

 

Det var en øjenåbner for mange af os at vores personlighed kom så kraftigt til udtryk, og jeg fik faktisk set nogle fantastiske kvaliteter hos kollegaer, som jeg ikke bemærker nok i dagligdagen.

 

Jeg forstår udmærket at det her bliver brugt så meget til teambuilding.