Artikler
Udvikl dit barn med legetøj

Udvikl dit barn med legetøj

Er du en af de forældre, som gerne vil gøre alt, hvad de kan, for at børnene bliver stimuleret og mere klar på livet? Det er nok noget, som de fleste forældre kan nikke genkendende til. Men hvordan bærer man sig lige ad med dette, uden at det skal blive alt for moraliserende og disciplinært Jo man kan faktisk sagtens udvikle barnets motorik, intelligens og kreativitet med noget så simpelt som legetøj.

Du kan se mere om legetøj til udvikling af børns intelligens i dette link, og ellers kan du se mere herunder, hvor det netop skal handle om, hvordan legetøj kan være med til at udvikle dit barn på mange forskellige måder.

Motoriske evner

Noget af det, man som forældre går meget op i i barnets første år, vil typisk være udviklingen af motoriske evner, da det faktisk godt kan have en del at sige om barnets generelle udvikling og intelligens – så det er et område, hvor man bør gøre en ekstra indsats, hvilket blandt andet kan være med legetøj.

Der findes rigtig meget legetøj, som kan styrke barnets motoriske evner. Du kan gå efter legetøj, som er direkte lavet til motoriske formål, men der er også meget helt almindeligt legetøj, som kan bruges til det samme formål. Så undersøg eventuelt emnet lidt nærmere og se, hvad du kan finde af legetøj, som både udvikler motoriske evner og er sjovt at lege med for barnet.

Nysgerrighed, kreativitet og lærdom

De motoriske evner er dog ikke de eneste, som er vigtige for barnets udvikling i de unge år – nej der er mange forskellige ting, som man kan gøre noget ud af at udvikle, og her kan det endnu en gang gøres med legetøj.

Når børn leger med legetøj, er det nemlig også nysgerrigheden og kreativiteten, som bliver styrket, hvilket også kan sige noget om barnets intelligens og udvikling gennem resten af livet. Så du skal endelig ikke tøve med at lade dit barn lege med en masse forskelligt legetøj og engagere sig i alverdens skøre lege – det er kun godt. Hertil kan I også sætte jer sammen og læse højt fra nogle af de gode børnebøger. Det kan næsten føles som en form for leg, og så er der også noget magisk ved at få læst højt, som både giver en større indsigt i mennesker, og som også skaber et unikt sammenhold i familien.