Artikler
En god roadtrip kan være næsten terapeutisk

En god roadtrip kan være næsten terapeutisk

Kan du mærke, at du sidder fast i en hverdag, som ikke rigtig kører, og hvor du heller ikke udvikler dig som person? Det er ret normalt, at sådan noget sker, og heldigvis er der faktisk mange forskellige ting, man kan gøre for at komme ud af det.

Du kan eksempelvis gøre bilen klar og tage på en lille roadtrip – det kan være i alt fra en dag til en måned. Køreturen er nemlig et rigtig godt sted at fokusere, især hvis du kører rundt i nogle spændende omgivelser, som du måske ikke har været i før.

Øjet på landevejen giver ro

Grunden til at roadtrippen kan være nærmest terapeutisk og derfor kan hjælpe dig, som trænger til at se lidt indad, er, at man primært skal koncentrere sig om at have øjet på landevejen. Det kræver nemlig lidt koncentration at køre en bil, og så er der også en masse fine omgivelser, der kan distrahere en. Så er det egentlig op til en selv, om man skal prøve at koncentere sig om kun at køre og kigge på omgivelserne, eller om man også skal bruge tiden på at tænke lidt over, hvad man egentlig gerne vil med sit liv.

Alene eller sammen?

En sådan roadtrip kan måske bedst opnå den fulde terapeutiske og afslappende effekt, hvis man er afsted alene, men det kan også sagtens blive en rigtig skøn tur, hvis man nu har en god ven eller et familiemedlem med – måske endda en person, som også godt kunne tænke sig at komme lidt væk fra det hele og se indad.

Men uanset om man vælger at gøre det alene eller sammen med en anden, skal det nok blive en dejlig tur, som man på forskellige måder kan få meget ud af.

Få forberedelser

For at din dejlige roadtrip, enten alene eller sammen med nogen, skal få den fulde terapeutiske effekt, så skal der lige et par få ting på plads, som gør, at turen kan foregå gnidningsfrit. Hvis det er i en af sommermånederne roadtrippen foregår, så er det eksempelvis en meget god ide, at man lige husker at få skiftet til sommerdæk, så man kører optimalt. Derudover skal bilen også pakkes med alt det, man kan få brug for – det kunne eksempelvis være sovepose og liggeunderlag, hvis man regner med, at man skal sove ved en shelterplads eller noget lignende man støder på.