Pages Navigation Menu

NLP handler om den måde vi skaber vores egen virkelighed, oplevelser og tanker og om vores relationer til andre mennesker!

Slip af med din usikkerhed

Det er okay at føle sig usikker, det gør vi alle, og det er afgørende for os at være bevidst om og forstå konsekvenserne af denne usikkerhed på kvaliteten af vores liv. Det er vores ansvar at lære at kontrollere denne usikkerhed og ikke lade den kontrollere os.

Hvis du er villig og åben til at ryste din tro og usikkerhed en lille smule, hvis du er villig til at arbejde på at genvinde magt og kontrol over dit liv og opbygge dit selvværd, vil disse trin hjælpe dig til at gøre netop det.

1. Accepter sandheden – “Ingen kan få dig føle dig mindreværdige uden dit samtykke”

Ingen ved hvad du kæmpe med, bedre end du gør, ingen kender dit liv og dine oplevelser, bedre end dig. Uanset om du har været igennem en masse problemer eller ej i dit liv, og om du har følt dig som et offer, uanset om du føler andre har behandlet dig godt eller ej, er det vigtigt for dig at indse, at ”Ingen kan få dig til at føle dig ringere uden dit samtykke.”

2. Lad helingsprocessen begynde

Folk føler usikkerhed, ikke fordi de blev udsat for alt for meget positivt, opmuntring og glæde, men snarere fordi dem tæt på dem kritiserer dem, og fordi de er udsat for destruktiv adfærd. Usikkerhed kommer normalt fra omstændigheder, hvor du blev svigtet og såret følelsesmæssigt. Nogen sagde / gjorde noget mod dig, der gjorde dig ked af det og sårede dig og ofte stammer disse usikkerheder fra barndommen. Se om du kan gå tilbage i tiden, se om du kan huske, hvordan det hele startede, hvor det hele stammer fra. Denne praksis er virkelig terapeutisk og vil hjælpe med dig hele de fleste af dine sår og usikkerhed. Slip det gamle dig og giv plads til friske nye positive tanker i dit sind.

Du har magt til at helbrede dit liv, og du har brug for at vide det. Vi mener så ofte, at vi er hjælpeløse, men det er vi ikke. Vi har altid magt over vores sind… Tag den og brug denne magt bevidst.

3. Stil spørgsmål

Når du har en tanke, der ikke er gavnlig for dig, så stil bare dig selv disse spørgsmål: Har disse tanker nogen reel betydning? Vil de gøre en forskel 10 år fra nu? Hjælper de mig på nogen måde? Hvorfor tænker jeg på denne måde? Hvor kommer disse tanker fra? Er disse overbevisninger mine? Ønsker jeg virkelig at forurene mit sind på denne måde?

Stil spørgsmål for at finde svar, for i disse svar vil du opdage, at du ikke behøver at tro på alt, hvad du tror.

4. Vær villig til at skifte mening

At tænke de samme tanker igen og igen, gør ikke noget godt for dig. De samme gamle tanker vil føre til de samme gamle handlinger, og de samme gamle handlinger vil føre til de samme gamle resultater. Hvis du ikke er tilfreds med, hvor du er, og hvad du har, må du være villig til at acceptere forandring, være villig til at skifte mening.

Uanset hvor gammel du er, uanset hvilken del af verden du lever i, uanset hvad din religion er, uanset hvad hudfarve du har, er det aldrig for sent at skifte mening. Det er aldrig for sent at give slip på, hvem du tror, du er, for at tillade dig selv at blive, hvad du kan være.

Vi kan ikke løse problemer ved at bruge de samme tanker, vi brugte, da vi skabte dem!

5. Forstil dig det endelige resultat

Hvad er det for holdninger, du ønsker at tage til dig, hvad er det for færdigheder, du ønsker at mestre? Hvad vil du have folk til at genkende dig for? Hvad er det forestillede resultat af dine tanker, beslutninger og handlinger? Hav et klart billede af, hvor du ønsker at være, og hvem du ønsker at være, og start med at handle.

Vision uden handling er en dagdrøm. Handling uden vision er et mareridt.

6. Se ind i dit indre øje – Du må visualisere for at materialisere!

Når du ved, hvad du ønsker at opnå, når du kender den person, du ønsker at blive og graden af tillid, du ønsker at mestre, vil tingene begynde at falde på plads. Ved at bruge kraften i visualisering, vil det være en hel del lettere. Det er så vigtigt for dig at kigge ind i dit indre øje og visualisere det ønskede resultat, at se dig selv som allerede værende den person, du ønsker at blive, og allerede har opnået alle de ting, du ønsker at opnå.

Ofte ser vi atleter opnå utrolige resultater og spekulerer på, hvordan de gjorde det. Et af de værktøjer, de bruger, er visualisering eller mentale billeder… de har valg at forme deres egen skæbne og visualiseret deres resultater, før de til sidst lykkedes.

7. Kom i kontakt med dine følelser

Du må være sikker på, at i sidste ende, vil alle de ting, du forestillede dig materialiseres, og ved at påtage dig de følelser, der kommer fra at have de ting, du ønsker at have, og ved at føle de følelser, der kommer fra at være den person, du ønsker at være, vil du fremskynde processen. Det vil hjælpe til med at skabe de forandringer, du ønsker endnu hurtigere.

Slip af med din usikkerhed
Giv din stemme!

Ingen kommentarer

Relateret indlæg

  1. 10 tips til at tage en svær beslutning - […] til at forfølge, hvad du ønsker, er forbundet med et væld af negative resultater, herunder ensomhed og usikkerhed. For …

NLP-Blog 2008-2016, webmaster@nlp-blog.dk, Lynby Hovedgade 54A, 2., 2800 Kongens Lyngby, Danmark, Mobil: +45 31 21 79 44