Pages Navigation Menu

NLP handler om den måde vi skaber vores egen virkelighed, oplevelser og tanker og om vores relationer til andre mennesker!

Udvid dit netværk

Faglige og personlige netværk bliver stadigt vigtigere for succes i erhvervslivet, her er nogle tips til, hvordan du kan komme i gang med opbygge dit netværk.

Der findes mange formelle netværk for ledere, kvinder, iværksættere mv. Nogle er åbne for alle imens andre er lukket og kræver adgang til de rette personer. Men netværk handler også om de mere uformelle relationer i mellem mennesker.

For nogle forekommer det svært at netværke. Det kan virke unaturligt, og er du ikke god til small-talk og finder det vanskeligt at starte samtaler med fremmed, så kan det være vanskeligt at komme i gang. At opbygge et netværk handler på mange måder om at “få hul igennem”. Har du først fået åbnet nogle døre, åbner det igen op for nye muligheder og nye kontakter. Her er nogle enkle råd, du kan følge, hvis du vil i gang med at opbygge stærkt professionelt netværk.

1). Vær åben og ærlig
Grunden til at mange ikke bryder sig om at netværke er, at de ikke ønsker at være anmassende og påtrængende, endda manipulerende. Husk på at andre, specielt til officielle arrangementer, er ligeså interesseret i at møde nye mennesker og udvide deres netværk. Netværk handler om, at alle får noget ud af det.

2). Træn dine netværks-evner
Ligesom alt andet kræver networking øvelse. Øv dig derfor i at starte små samtaler hver dag. Med kolleger, naboer, ekspedienten i butikken osv.

Netværk på Internettet som Facebook og LinkedIn er også gode steder at starte. Her kan du let og uformelt starte med at tilknytte dig folk, du allerede kender, og sende små uforpligtende beskeder og hilsner.

Du kan også deltage i debatter på forums på Internettet, der er relevant for dit job og din virksomhed.

3). Lyt til andre
Mange mennesker er bedre til at tale end lytte. Men ved at lytte til andre, får du en masse viden, og du udviser oprigtig interesse for den anden. Stil gerne spørgsmål. Måske finder du ud af, at i har mere tilfælles, end du først troede.

4). Kom i gang
Er du lige startet i nyt job, en ny virksomhed, eller er du nyuddannet, så start dit netværk ved dem, du kender. Hold kontakten med tidligere kolleger, studiekammerater og deltag i fredagsbar, receptioner og faglige arrangementer. Uanset hvad, må du ikke lade dit begrænset netværk være en hindring for at komme i gang.

5). Del din viden og hjælp andre
Faglige og personlige netværk bygger på ligeværdige forhold. Så tænk også på, hvad du kan bidrage med til dit netværk. Når du deler din viden, er det også en mulighed for at demonstrerer, hvad du kan og dine kompetencer. Andre vil være mere tilbøjelig il at anbefale dig til jobs eller potentielle kunder, hvis de ved, hvad du står for. Og naturligvis vil de så også være mere tilbøjelig til at hjælpe dig, når du får brug for det.

6).Vedligehold dit netværk
Netværk er som en have, der skal passes og plejes. Sørg derfor at holde jævnlig kontakt med nøglepersonerne i dit netværk Om det så bare er en lille hilsen på mail eller en invitation til en kop kaffe.

Udvid dit netværk
Giv din stemme!

NLP-Blog 2008-2016, webmaster@nlp-blog.dk, Lynby Hovedgade 54A, 2., 2800 Kongens Lyngby, Danmark, Mobil: +45 31 21 79 44