Pages Navigation Menu

NLP handler om den måde vi skaber vores egen virkelighed, oplevelser og tanker og om vores relationer til andre mennesker!

30 ting du skal gøre for dig selv

Hver ny dag er en mulighed for en ny begyndelse. Men hvis din nye begyndelse også skal ende i et nyt resultat, må du begynde at gøre tingene anderledes, end du plejer. Her er en “to-do” liste for det kommende år – 30 ting du skal begynde at gøre for dig selv:

1. Begynd at bruge tid med de rigtige mennesker. – Det er de mennesker, du nyder, der elsker og værdsætter dig, og som opfordrer dig til at forbedre dig på sunde og spændende måder. Det er dem, der får dig til at føle dig mere levende, og ikke bare omfavner, hvem du er nu, men også omfavner og opmuntre dig til at blive, den du ønsker at være, betingelsesløst.

2. Begynd at konfrontere dine problemer frontalt. – Det er ikke dine problemer, der definerer dig, men hvordan du reagerer på dem og kommer igennem dem. Problemer forsvinder ikke, medmindre du tager affære. Gør hvad du kan, når du kan og anerkend, hvad du har gjort. Det handler om at tage små skridt i den rigtige retning, skridt for skridt. Disse skridt tæller, de løber op i meter og kilometre i det lange løb.

3. Begynd at være ærlig over for dig selv om alt. – Vær ærlig om, hvad der er rigtigt, og hvad der skal ændres. Vær ærlig om, hvad du vil opnå, og hvem du ønsker at blive. Vær ærlig med alle aspekter af dit liv, altid. Fordi du er den eneste person, du altid kan regne med. Søg i dit indre efter sandheden, så du virkelig ved, hvem du er. Når du gør det, vil du have en bedre forståelse af, hvor du er nu, og hvordan du kom hertil, og du vil blive bedre rustet til at identificere, hvor du vil hen, og hvordan du kommer dertil.

4. Begynd at gøre din egen lykke til en prioritet. – Dine behov betyder noget. Hvis du ikke sætter pris på dig selv, passer på dig selv, og står ved dig selv, så saboterer du dig selv. Husk, det er muligt at tage sig af dine egne behov, samtidig med at have omsorg for dem omkring dig. Og når dine behov er opfyldt, vil du sandsynligvis være langt bedre i stand til at hjælpe dem, der har mest brug for dig.

5. Begynd at være sig selv, oprigtigt og stolt. – At forsøge at være nogen andre er spild af den person, du er. Vær dig selv. Omfavn individet inde i dig, der har ideer, styrker og skønhed som ingen anden. Bliv den person, du kender dig selv som – den bedste version af dig – på dine betingelser. Og vær frem for alt være oprigtigt over for dig selv, og hvis du ikke kan lægge dit hjerte i noget, så lad være med at gøre det.

6. Begynd at mærke og leve i nuet. – Øjeblikket nu er et mirakel. Lige nu er det eneste øjeblik garanteret dig. Lige nu er livet. Så stop med at tænke over, hvor godt tingene vil blive i fremtiden. Stop med at dvæle ved, hvad der skete eller ikke skete i fortiden. Lær at være til stede “her og nu” og oplev livet, som det sker. Sæt pris på verden for den skønhed, den besidder, lige nu.

30 ting du skal gøre for dig selv

30 ting du skal gøre for dig selv

7. Start med at værdsætte de lektioner dine fejl lærer dig. – Fejl er okay; De er springbrættet for dine fremskridt. Hvis du ikke fejler fra tid til anden, har du ikke prøver hårdt nok, og du vil ikke lære. Tag risici, snuble, fald, og kom derefter op og prøv igen. Sæt pris på, at du presser dig selv, lærer, vokser og forbedrer dig. Væsentlige resultater er næsten altid realiseret i slutningen af en lang vej af fiaskoer. En af de fejltagelser du frygter, kan måske måske være vejen til din største bedrift endnu.

8. Begynd at være mere høflig overfor dig selv. – Hvis du havde en ven, der talte til dig på samme måde, som du nogle gange taler til dig selv, hvor længe vil du tillade denne person at være din ven? Den måde du behandler dig selv sætter standarden for andre. Du skal elske, hvem du er, ellers vil ingen andre.

9. Begynd at nyde de ting, du allerede har. – Problemet med mange af os er, at vi tror, vi vil være glade, når vi når et vist niveau i livet – et niveau, vi ser andre opererer på – din chef med sit hjørne kontor, den ven der ejer et stort hus osv. Desværre tager det et stykke tid, før du får det, og når du får det, vil du sandsynligvis have et nyt mål i tankerne. Du vil ende med at bruge hele dit liv på at arbejde hen imod noget nyt uden nogensinde stoppe for at nyde de ting, du har nu. Så tag en stille stund hver morgen, når du lige er vågnet til at sætte pris, hvor du er, og hvad du allerede har.

10. Begynd at skabe din egen lykke. – Hvis du venter på en anden vil gøre dig glad, så går du glip af meget. Smil, fordi du kan. Vælg lykken. Vær den forandring, du ønsker at se i verden. Vær tilfreds med, hvem du er nu, og lad din positivitet inspirere din rejse ind i morgen. Lykke er ofte fundet, når og hvor du beslutter dig for at søge efter den. Hvis du søger efter lykke inden for de muligheder, du har, vil du i sidste ende finde den. Men hvis du konstant søger noget andet, vil du desværre også finde noget andet.

11. Begynd at give dine ideer og drømme en chance. – Det handler sjældent om at få en chance i livet; det handler om at tage en chance. Du vil aldrig være 100% sikker på det vil virke, men du kan altid være 100% sikker på at ikke gøre noget aldrig vil fungere. Det meste af tiden, er du bare nødt til at hoppe ud i det! Og uanset hvordan det ender, ender det altid den måde, det bør være. Enten lykkes du, eller også lærer du noget. Win-win.

12. Begynd at tro, at du er klar til næste trin. – Du er klar! Tænk over det. Du har alt, hvad du behøver lige nu for at tage det næste lille, realistiske skridt fremad. Så omfavn de muligheder, der kommer din vej, og accepter udfordringerne – de er gaver, der vil hjælpe dig med at vokse.

13. Begynd at gå ind i nye relationer af de rigtige grunde. – Start nye relationer med pålidelige, ærlige mennesker, der afspejler den person, du er, og den person, du ønsker at være. Vælg venner, som du er stolt af at kende, folk, du beundrer, der elsker dig og viser dig respekt – mennesker, som gengælder din venlighed og engagement. Og være opmærksom på, hvad folk gør, fordi en persons handlinger er langt vigtigere end deres ord.

14. Begynd at give nye mennesker du møder en chance. – Det lyder barsk, men du kan ikke holde på hver ven, du nogensinde har fået. Mennesker og prioriteter ændrer sig. Som nogle relationer dør hen, vil andre vokse. Sæt pris på muligheden for nye relationer, som du naturligt kan give slip på gamle, der ikke længere fungerer. Stol på din dømmekraft. Omfagn nye relationer, vel vidende, at du er på vej ind i ukendt territorium. Vær klar til at lære, vær klar til en udfordring, og vær klar til at møde nogen, der kan ændre dit liv for evigt.

15. Start med at konkurrere mod en tidligere version af dig selv. – Bliv inspireret af andre, sætter pris på andre, lær af andre, men husk, det er spild af tid at konkurrere mod dem. Du er i konkurrence med en person og kun en person – dig selv. Du konkurrerer om at være den bedste version af dig, du kan være. Forsøg at bryde dine egne personlige rekorder.

16. Begynd at heppe for andres sejre. – Begynde at læg mærke til, hvad du beundre ved andre og fortæl dem det. Det fører til gode steder at anerkende, hvor forbløffende mennesker omkring dig er – produktive, berigende, fredelige steder. Så vær glad for dem, der gør fremskridt. Fejr deres sejre. Vær åbent taknemmelig for deres lykke. Hvad du giver kommer altid tilbage, og før eller senere vil de personer, du hepper på, begynde at heppe på dig.

17. Begynd at lede efter lyspunkterne i svære situationer. – Når tingene er hårde, og du føler dig nede, så tag et par dybe indåndinger og se efter blå himmel – de små glimt af håb. Mind dig selv om, at du kan og vil vokse sig stærkere i disse hårde tider. Og forbliv bevidst om dine velsignelser og sejre – alle de ting i dit liv, der fungerer. Fokuser på, hvad du har, ikke på, hvad du ikke har.

18. Begynd at tilgive dig selv og andre. – Vi er alle blevet såret af vores egne beslutninger og af andre. Og mens smerten ved disse erfaringer er normal, dvæler vi nogle gange alt for længe ved dem. Vi genoplever smerten igen og igen og har svært ved at give slip. Tilgivelse er midlet. Det betyder ikke, at du sletter fortiden, eller glemmer, hvad der skete. Det betyder, at du giver slip på vreden og smerten, og i stedet vælger at lære af hændelsen og komme videre med dit liv.

19. Begynd at hjælpe dem omkring dig. – Vis omsorg for mennesker. Hjælp dem, hvis du kender en bedre måde. Jo mere du hjælper andre, jo mere vil de ønske at hjælpe dig. Kærlighed og venlighed avler kærlighed og venlighed. Og så videre og så videre.

20. Begynd at lytte til din egen indre stemme. – Hvis det hjælper, kan du diskutere dine ideer med dem tættest på dig, men giv dig selv plads nok til at følge din egen intuition. Vær tro mod dig selv. Sig hvad du vil sige. Gør hvad du ved i dit hjerte er rigtigt.

21. Begynd at være opmærksom på dit stress-niveau og tag korte pauser. – Sæt farten ned. Træk vejret. Giv dig selv lov til at holde pause, omgruppere og gå videre med klarhed og formål. Når du har mest travlt, kan en kort fordybning genopfriske dit sind og øge din produktivitet. Disse korte pauser vil hjælpe dig med at genvinde din fornuft og reflektere over dine seneste handlinger, så du kan være sikker på, at de er i overensstemmelse med dine mål.

22. Begynd at lægge mærke til skønheden i de små øjeblikke. – I stedet for at vente på de store ting skal at ske – ægteskab, børn, store forfremmelser, vinde i Lotto – så find lykken i de små ting, der sker hver dag. Små ting som at få en stille kop kaffe i de tidlige morgentimer, eller den lækre smag og lugt af et hjemmelavet måltid, eller fornøjelsen af at dele noget, du nyder med en anden, eller holde i hånd med din partner. Det gør en stor forskel i kvaliteten af dit liv, at bemærke disse små fornøjelser på daglig basis.

23. Begynd at acceptere ting, når de er mindre end perfekt. – Husk, at “perfekt” er en fjende af ”godt”. En af de største udfordringer for folk, der ønsker at forbedre sig selv og forbedre verden er at lære at acceptere tingene, når de er “gode”. Nogle gange er det bedre at acceptere og værdsætte verden, som den er, og folk, som de er, i stedet for at forsøge at få alt og alle til at leve op til et umuligt ideal. Nej, du skal ikke acceptere et liv i middelmådighed, men lære at elske og værdsætte ting, når de er mindre end perfekt.

24. Begynd at arbejde hen imod dine mål hver eneste dag. – Husk, at en rejse på tusind kilometer begynder med ét skridt. Uanset hvad det er du drømmer om, så start med at tage små, logiske skridt hver dag for at få det til at ske. Kom ud og gør noget! Jo hårdere du arbejder, des heldigere bliver du. Mange af os beslutter på et tidspunkt i løbet af vores liv, at vi ønsker at følge vores hjerte, kun få kløgtige af os arbejder rent faktisk på det. Med “arbejder på det” menes konsekvent at hengive sig til slutresultatet.

25. Begynd at være mere åbne omkring, hvordan du føler. – Hvis du føler dig såret, så giv dig selv den nødvendige plads og tid til at føle smerten, men være åbne omkring det. Tal med dem tættest på dig. Fortæl dem sandheden om, hvordan du føler. Lad dem lytte. Den simple handling at få tingene af brystet, og ud i det åbne er dit første skridt i retning af at få det godt igen.

26. Begynd at tage fuldt ansvar for dit eget liv. – Tag ejerskab for dine valg og fejltagelser og vær villig til at tage de nødvendige skridt for at rette op på dem. Enten tager du ansvar for dit liv eller du kommer til at leve efter en andens vilje. Og når du gør det, vil du blive en slave for deres ideer og drømme i stedet for en pioner for din egen. Du er den eneste, der direkte kan styre resultatet af dit liv. Og nej, det vil ikke altid være let. Hver person har en stak forhindringer foran dem. Men du skal tage ansvar for din situation og overvinde disse hindringer. At vælge ikke at tage ansvar, er at vælge at bruge sit liv på bare at eksistere.

27. Begynd aktivt at pleje dine vigtigste relationer. – Bring ægte, ærlig glæde ind i dit liv og livet for dem, du elsker ved blot at fortælle dem, hvor meget de betyder for dig på en regelmæssig basis. Du kan ikke være alt for alle, men du kan være alt for få mennesker. Beslut hvem disse mennesker er i dit liv, og behandle dem som kongelige. Husk, at du ikke har brug for et vist antal venner, blot en række venner, du kan stole på.

28. Begynd at koncentrere sig om de ting, du kan kontrollere. – Du kan ikke ændre alt, men du kan altid ændre noget. Spild ikke din tid, talent og følelsesmæssig energi på ting, der er uden for din kontrol, det er en opskrift på frustration, elendighed og stagnation. Invester din energi i de ting, du kan styre, og tag handling på dem nu.

29. Begynd at fokusere på muligheden for positive resultater. – Sindet må tro det kan gøre noget, før det er i stand til rent faktisk at gøre det. Måden at overvinde negative tanker og destruktive følelser er at udvikle modsatrettede, positive følelser, der er stærkere og mere kraftfulde. Lyt til hvordan din indre stemme taler til dig og erstat negative tanker med positive. Uanset hvordan en situation synes, så fokuser på, hvad du ønsker skal ske, og tag derefter det næste positive skridt fremad. Nej, du kan ikke styre alt, hvad der sker for dig, men du kan kontrollere, hvordan du reagerer på tingene. Alles liv har positive og negative aspekter – om du er tilfreds og succesrig i det lange løb afhænger i høj grad af hvilke aspekter, du fokuserer på.

30. Begynd at bemærke, hvor velhavende du er lige nu. – Henry David Thoreau sagde engang: “Rigdom er evnen til fuldt ud at opleve livet”. Selv når tiderne er hårde, er det altid vigtigt at holde tingene i perspektiv. Du måtte ikke gå sulten i seng i aftes. Du måtte ikke sove udenfor. Du havde et valg om, hvad tøj du tog på i morges. Du har næppe svedt i dag. Du bruger ikke et minut i frygt. Du har adgang til rent drikkevand. Du har adgang til lægehjælp. Du har adgang til internettet. Du kan læse. Nogle vil måske sige, at du er utrolig velhavende, så husk at være taknemmelig for alle de ting, du har.

 

30 ting du skal gøre for dig selv
Giv din stemme!

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

NLP-Blog 2008-2016, webmaster@nlp-blog.dk, Lynby Hovedgade 54A, 2., 2800 Kongens Lyngby, Danmark, Mobil: +45 31 21 79 44