Pages Navigation Menu

NLP handler om den måde vi skaber vores egen virkelighed, oplevelser og tanker og om vores relationer til andre mennesker!

Du må ikke tage det personligt…

Alle ønsker at være fysisk sunde. Du ønsker også at være mentalt sund. Tænk over det. Gør du ikke? Den sande målestok for “mental fitness” er, hvor glad du er ved dig selv og dit liv. Her kan du lære at styre dine tanker på meget specifikke måder, så du føler dig fantastisk ved dig selv og din situation, uanset hvad der sker.

Styr dine reaktioner og svar

Der er tre grundlæggende forskelle i reaktioner hos optimister og pessimister. Den første forskel er, at en optimist ser et tilbageslag som midlertidig, mens en pessimist ser det som permanent. Optimisten ser en ulykkelig begivenhed som noget, der er begrænset i tid, og som ikke har nogen reel indflydelse på fremtiden. Pessimisten, på den anden side, ser negative begivenheder som permanente, som en del af livet og skæbnen.

Du må ikke tage det personligt

Du må ikke tage det personligt

Isoler begivenheder

Den anden forskel mellem optimist og pessimist er, at optimister ser vanskeligheder som specifikke, mens pessimister ser dem som omfattende og generelle. Det betyder, at når tingene går galt for optimisten, ser hun på begivenheden som en isoleret hændelse i vid udstrækning afbrudt fra andre ting, der foregår i hendes liv.

Se tilbageslag som midlertidige begivenheder

For eksempel, hvis noget, du havde regnet med udebliver, og du fortolker det som værende en ulykkelig begivenhed, men noget, der sker i løbet af livet og på jobbet, vil du reagere som en optimist. Pessimister, på den anden side, ser skuffelser som allestedsnærværende. Det vil sige, at for dem, er det tegn på et problem eller en mangel, der gennemsyrer alle områder af livet.

Tag ikke nederlag personligt

Den tredje forskel mellem optimister og pessimister er, at optimister se begivenheder som eksterne, mens pessimisterne fortolker begivenheder som personlige. Når tingene går galt, vil optimisten have tendens til at se tilbageslag som følge af eksterne faktorer, som man har lidt kontrol.

Hvis optimisten bliver afskåret i trafikken, for eksempel, vil hun, i stedet for at blive vred eller ked af, simpelthen nedgradere betydningen af begivenheden ved at sige noget i stil med, “Åh, ja, jeg gætter på, at personen blot har en dårlig dag.”

Pessimisten på den anden side har en tendens til at tage alt personligt. Hvis en pessimist bliver afskåret i trafikken, vil hun reagere, som om den anden chauffør bevidst har handlet for at forstyrre og frustrere hende.

Forbliv rolig og objektiv

Kendetegnet for den fuldt modne, fuldt fungerende, selvrealiserende personlighed er evnen til at være objektiv og saglig, når de bliver fanget i de uundgåelige storme i dagligdagen. Den overlegne person har evnen til at fortsætte med at tale med sig selv på en positiv og optimistisk måde, at holde sit sind rolig, klar og helt under kontrol. Den modne personlighed er mere afslappet og bevidst og i stand til at fortolke begivenheder mere realistisk og mindre følelsesmæssigt, end en umoden personlighed. Som et resultat, udøver den moden person en langt større følelse af kontrol og indflydelse på sine omgivelser, og er langt mindre tilbøjelige til at være vred, ked af det, eller distraheret.

Se langsigtet på tingene

Kig på de uundgåelige tilbageslag, du møder som midlertidige, specifikke og eksterne. Se den negative situation, som en enkelt begivenhed, der ikke er forbundet til andre potentielle begivenheder, og som er forårsaget i vid udstrækning af eksterne faktorer, som du kun kan have lidt kontrol over. Nægt simpelthen at se begivenheden som på nogen måde permanent, gennemtrængende eller retningsgivende for personlig inkompetence eller manglende evne.

Hav vilje til at tænke som en optimist, uanset hvad der sker. Du er måske ikke i stand til at styre begivenhederne, men du kan styre den måde, du reagerer på dem.

Du må ikke tage det personligt…
5 (100%) 1 vote

Ingen kommentarer

Relateret indlæg

  1. 8 ting du skal minde dig selv om når alt går galt - […] dig selv. Du må ikke nogensinde lade en andens bitterhed ændre den person, du er. Du må ikke tage …

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

NLP-Blog 2008-2016, webmaster@nlp-blog.dk, Lynby Hovedgade 54A, 2., 2800 Kongens Lyngby, Danmark, Mobil: +45 31 21 79 44