Pages Navigation Menu

NLP handler om den måde vi skaber vores egen virkelighed, oplevelser og tanker og om vores relationer til andre mennesker!

Synæstesi af sanser

Synæstesi er betegnelsen for at samtidigt aktivering af flere sanser – også kaldet sansernes metafor.

Hvis du har prøvet at opleve noget igennem flere sanser, f.eks. følelsen af en farve, mærke lyde (negle der skraber over en avle!) eller lignende, så ved du at synæstesi kan være en meget kraftfuld oplevelse. Derfor anvendes synæstesier også ofte i reklamernes verden. Synæstesi fungerer ved samtidig aktivering af to eller flere repræsentationssystemer eksempelvis det visuelle og kinæstetiske.
Synæstesi anvendes også i kunsten, men skal ikke forveksles med sprogets metaforer, der blot er beskrivelser af multisensoriske (brug af flere sanser) oplevelser.

Jeg har kun sjældent haft rigtige oplevelser med synæstesi, og jeg tror heller ikke det som sådan er noget men kan fremtvinge hverken på sig selv eller andre. Ikke desto mindre er sansebaseret sprog og fortællinger er overordentligt effektivt i kommunikation.

Synæstesi af sanser
Giv din stemme!

NLP-Blog 2008-2016, webmaster@nlp-blog.dk, Lynby Hovedgade 54A, 2., 2800 Kongens Lyngby, Danmark, Mobil: +45 31 21 79 44