Pages Navigation Menu

NLP handler om den måde vi skaber vores egen virkelighed, oplevelser og tanker og om vores relationer til andre mennesker!

7 ting succesfulde mennesker aldrig siger

Du ønsker at blive en succes. Det gør alle. Men de ord du bruger, kan underminere dine chancer for succes. De ting du siger på kontoret, uanset hvor harmløst de synes for dig, kan banke dig ned ad karrierestigen og bringe det job, du drømmer om uden for rækkevidde.

Din karriere er for vigtigt til at blive sænket af et par negative sætninger. Her er de syv ting, du bør udryde fra dit ordforråd på arbejdspladsen, hvis du ønsker at opnå den succes, du rigt fortjener:

1. “Det er ikke i min jobbeskrivelse”

Da du accepterede dit nuværende job, havde du en god idé om, hvilket ansvar og arbejdsbyrde den rolle ville medføre. Gennem måneder eller år siden du fik dit job, har din rolle udvidet sig og ændret form. Nogle af disse ændringer har sikkert været gode, mens andre har gjort, du ønsker dig tilbage til simplere opgaver. Når en chef eller leder ligger nyt ansvar på dine allerede ømme skuldre, kan det være fristende at trække sig ud med denne klassiske perle af ansvarsunddragelse.

Ting du aldrig må sige

Ting du aldrig må sige

Den bedste løsning er dog at planlægge en tid til at tale med din chef om din rolle. En specifik samtale om din plads i organisationen er et godt tidspunkt at tage punkterne i din jobbeskrivelse op, ikke når du bliver bedt om at få noget gennemført. Ligegyldigt hvor stresset du er, eller hvor gyldig klagen er, så drop denne sætning, den vil kun få dig til at fremstå som doven og umotiveret.

2. “Det kan ikke lade sig gøre”

Når du smider håndklædet i ringen kommer du til at ligne en taber – og tabere bliver ikke fremmet. I stedet for at give helt op på et projekt, så opstil dit svar i form af alternative måder at få arbejdet udført. Meget lidt er virkelig umuligt, og de fleste ledere og direktører ønsker fremsynede problemløsere til at klatre op ad karrierestigen. Hvis du tilbyder løsninger i stedet for at give op, vil du blive betragtet som et værdifuldt medlem af holdet.

3. “Det er ikke min skyld”

Ingen ønsker at arbejde med en som skyder skylden på andre. Det er, i sidste ende, bare et spørgsmål om tid, før denne person til sidst skyder skylden på dig. Tag ejerskab for dine fejl i stedet for at påpege, hvor andre har begået fejl eller ikke levet op til opgaven. Det viser karakter at indrømme en fejl, og evne til at lære og vokse af fejl. Det antyder kraftigt du aldrig virkelig lære af dine fejl, når du peger fingre ad andre.

4. “Det tager kun et øjeblik”

Medmindre noget bogstaveligt talt kun vil tage 60 sekunder, så undgå altid at love for meget og underlevere. At sige noget kun vil tage “et minut” har også den bivirkning, at det underminerer din indsats. Årsagen til den særlige opgave højst sandsynligt, ikke vil tage lang tid, skyldes du drager fordel af din professionelle erfaring og evner. Ved at sige det “bare” vil tage et øjeblik, nedtoner du, du bidrager med.

5. “Jeg har ikke brug for hjælp”

Den stærke ensomme ulv-type er måske helten i de fleste actionfilm, men det er usandsynligt, de bliver helten i din virksomhed. Du tror måske, du kan gå enegang på et projekt eller i din karriere, men teamwork er afgørende. At være i stand til at arbejde med andre, er kendetegnende for en god leder; det er usandsynligt, du kan klatre op ad karrierestigen ved altid at flyve solo.

6. “Det er ikke fair”

Livet er ikke fair, og ofte gælder det samme i din karriere. I stedet for at klage, bør du kigge efter specifikke og handlingsrettede løsninger på de problemer, du støder på. Er det uretfærdigt en kollega kom til at være ansvarlig for det projekt, du ville have? Måske, men i stedet for at klage, så må du arbejde hårdere og gå de ekstra skridt. At finde en løsning vil altid være at foretrække i dit professionelle liv frem for at klynke over et problem.

7. “Dette er den måde, det altid er blevet gjort”

Det er ikke muligt at køre en virksomhed ved at gøre tingene på den måde, de altid er blevet gjort. Bare spørg nogle af de virksomheder, der lige nåede målstregen, accepterede status quo, og gik under. Tilpasning til et stadigt skiftende marked er virkelig den eneste måde at overleve i en økonomi, der konstant bliver forstyrret af den næste store ting.

Du behøver ikke at være en slave for de tendenser, men du kan heller ikke stikke hovedet i busken og håbe, at tingene går tilbage til normal. I stedet kan du komme med kreative løsninger på nye problemer og innovere, og du vil snart være i førersædet og tage din organisation ind i fremtiden.

Alle ønsker at være en succes, så sørg for at dine ord ikke holder dig tilbage. Disse syv sætninger er kryptonit for din karriere – ved at undgå dem, kan du flyve ind i din fremtid og blive en succesfuld superstjerne.

Hvad mener du? Hvilke sætninger bør man undgå på jobbet? Del i kommentarerne!

7 ting succesfulde mennesker aldrig siger
Giv din stemme!

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

NLP-Blog 2008-2016, webmaster@nlp-blog.dk, Lynby Hovedgade 54A, 2., 2800 Kongens Lyngby, Danmark, Mobil: +45 31 21 79 44