Pages Navigation Menu

NLP handler om den måde vi skaber vores egen virkelighed, oplevelser og tanker og om vores relationer til andre mennesker!

Stresssymptomer

Lær dine stresssymptomer at kende, så du kan undgå at udvikle stress. Stresssymptomer viser sig både fysisk, mentalt og følelsesmæssigt.

Hvis du vil undgå at udvikle stress med dertilhørende konsekvenser for privat- og arbejdsliv, må du lære at lytte til dine stresssymptomer. Stresssymptomer kan forekomme i større eller mindre omfang i kortere perioder, uden det betyder, du er ved at udvikle egentlig stress. Men du skal være opmærksom på dem og lytte til dem. Stresssymptomer er signaler din krop og dit hoved sender til dig, om at de måske bør ændre nogle ting i din tilværelse.

Fysiske stresssymptomer

- Muskelspændinger og muskelsmerter
- Hovedpine
- Svimmelhed
- Hjertebanken
- Svedeture
- Ondt i maven/ maveproblemer
- Manglende appetit
- Søvnproblemer

Mentale stresssymptomer

- Koncentrationsbesvær
- Dårlig hukommelse
- Træthed
- Manglende evne til at fokusere
- Flugt fra pligter og ansvar
- Ubeslutsomhed

Følelsesmæssige stresssymptomer

- Følelsesmæssige udsving og ustabilitet
- Manglende nærvær
- Manglende energi og overskud
- “kortere lunte”, bliver hurtig irriteret eller hidsig
- Dårligt humør og lettere til gråd
- Manglende glæde og lyst (herunder sexlyst)

Det er helt almindeligt at opleve en eller flere af overstående stresssymptomer til dagligt. Men er du præget af mange af dem igennem nogen tid, er det en god ide at tage dem alvorligt. Din krop sender signaler til dig om din fysiske og mentale tilstand. Det er vigtigt at lytte til dem. Mærker du til stresssymptomer, bør du overveje, om du kan eller bør ændre ting i din livsstil. Det kan være signaler om, at du er ved at udvikle stress og udbrændthed. Mærker du stresssymptomer gennem længere tid, bør du konsultere din læge.

Stresssymptomer
Giv din stemme!

Ingen kommentarer

Relateret indlæg

  1. Vinterdepression - Er du ramt af vinterdepression? - [...] Stresssymptomer og tegn på udbrændthed [...]
  2. Top 10 fordele ved positiv tænkning - […] Undgå stress – Hvis du udvikler en positiv holdning, vil det have en positiv indflydelse på dit stress niveau. …

NLP-Blog 2008-2016, webmaster@nlp-blog.dk, Lynby Hovedgade 54A, 2., 2800 Kongens Lyngby, Danmark, Mobil: +45 31 21 79 44