Pages Navigation Menu

NLP handler om den måde vi skaber vores egen virkelighed, oplevelser og tanker og om vores relationer til andre mennesker!

10 ting du skal stoppe med at gøre lige nu

Lykke er ofte et spørgsmål om at lægge til og ikke trække fra. Du har måske ikke brug for mere af nogle ting, du har måske bare brug for mindre af andre.

Hvad sker der for eksempel, når du holder op med at gøre følgende?:

1. Bebrejde

Folk laver fejl. Medarbejdere lever ikke op til dine forventninger. Sælgere leverer ikke til tiden. Så du bebrejder dem for dine problemer.

Men du bærer også skylden. Måske du ikke giver nok træning. Måske gav du ikke nok snor. Måske bad du om for meget, for hurtigt.

At tage ansvar, når noget går galt i stedet for at skyde skylden på andre er ikke masochistisk, det er styrkende – fordi du så kan fokusere på at gøre tingene bedre eller smartere næste gang.

Og når du bliver bedre eller klogere, bliver du også gladere.

2. Imponere

Ingen kan lide dig for dit tøj, din bil, dine ejendele, din titel, eller dine resultater. De er alle ”ting”. Folk kan lide dine ting … men det betyder ikke, de kan lide dig. Overfladisk synes de måske at kunne lide dig, men det overfladiske er også uvæsentligt, og et forhold, der ikke er baseret på noget væsentligt, er ikke et rigtigt forhold.

Ægte relationer gør dig gladere. Du vil først danne ægte relationer, når du holder op med at forsøge at imponere og begynder at forsøge bare at være dig selv.

3. Klamre

Når du er bange eller usikker holder du fast i, det du kender, selv om, det du kender, ikke er særlig godt for dig.

Et fravær af frygt eller usikkerhed giver ikke lykke: Det er bare et fravær af frygt eller usikkerhed.

Det vil ikke gøre dig gladere, at holde fast i, det du tror, du har brug for. Men at give slip, så du kan nå, det du virkelig ønsker, vil.

Selv hvis du ikke opnår, det du ønsker, vil handlingen i sig selv gøre, du har det bedre med dig selv.

4. Afbryde

Afbrydelser er ikke bare uforskammet. Når du afbryder nogen, siger du egentlig, “Jeg lytter ikke til dig, så jeg kan forstå, hvad du siger, jeg lytter til dig, så jeg kan beslutte, hvad jeg vil sige”.

Vil have folk til at kunne lide dig? Lyt til, hvad de siger. Fokuser på hvad de siger. Stil spørgsmål for at sikre, at du forstår, hvad de siger. De vil elske dig for det – og du vil elske, hvordan du har det med det.

5. Klynke

Dine ord har magt, især over dig. Klynker du over dine problemer, får du det værre, ikke bedre.

Hvis der er noget galt, så spild ikke din tid med at beklage dig. Brug dine kræfter på at gøre situationen bedre. Medmindre du ønsker at klynke over det for evigt, er du i sidste ende nødt til at gøre det. Så hvorfor spilde tiden? Fix det nu.

Tal ikke om, hvad der er galt. Tal om, hvordan du vil gøre tingene bedre, også selv om denne samtale kun er med dig selv.

Og gør det samme med dine venner eller kolleger. Du skal ikke bare være en skulder de kan græde ud på. Venner lader ikke venner klynke – venner hjælper venner med at gøre deres liv bedre.

6. Kontrollere

Ja, du er chefen. Ja, du er virksomhedens stjerne. Ja, du er den lille hale, der logre en kæmpe hund.

Men alligevel er den eneste, du har kontrol over dig selv. Hvis du ser dig selv forsøge hårdt at styre andre mennesker, betyder det, at du har besluttet, at dine mål, dine drømme, eller dine meninger er vigtigere end deres.

Plus, kontrol er i bedstefald kortsigtet, fordi det ofte kræver kraft, eller frygt, eller autoritet, eller anden form for pres – og ingen af dem får dig til at have det godt med dig selv.

Find mennesker, der ønsker at gå samme vej som dig. De vil arbejde hårdere, har det sjovere, og skabe en bedre forretning og personlige relationer.

Og alle vil være lykkeligere.

7. Kritisere

Ja, du er mere uddannede. Ja, du er mere erfaren. Ja, du har været omkring flere blokke og klatrede flere bjerge og dræbt flere drager. Det gør dig ikke klogere, eller bedre, eller mere indsigtsfuld. Det gør dig bare til dig: unik, mageløse, en af en slags, men i sidste ende, bare dig.

Ligesom alle andre – inklusive dine medarbejdere.

Alle er forskellige: ikke bedre, ikke dårligere, bare anderledes. Sæt pris på forskellene i stedet for mangler, og du vil se folk – og dig selv – i et bedre lys.

8. Prædike

Kritikeren har en bror. Hans navn er Prædikeren. De deler den samme far: Dommeren.

Jo højere du stiger, og jo mere du udretter, jo mere tilbøjelig er du til at tro, du ved alt – og at fortælle folk alt, hvad du tror, du ved.

Når du taler med mere beslutsomhed end fundament, kan folk høre dig, men de lytter ikke. Få ting er mere trist og efterlader dig mindre lykkelig.

9. Dvæle

Fortiden er værdifuld. Lær af dine fejl. Lær af andres fejltagelser. Og giv så slip.

Nemmere sagt end gjort? Det afhænger af dit fokus. Når der sker noget slemt for dig, så se det som en chance for at lære noget, du ikke vidste. Når en anden person laver en fejl, skal du se det som en mulighed for at være venlig, tilgivende og forstående.

Fortiden er bare øvelse, og det behøver ikke definere dig. Tænk over, hvad der gik galt, men kun i form af, hvordan du vil sikre dig, at næste gang, vil du og mennesker omkring dig vide, hvordan i sikrer, at det ikke sker igen.

10. Frygte

Vi er alle bange: For hvad der kan eller ikke må ske, det vi ikke kan ændre, eller det vi ikke vil være i stand til at gøre, eller hvordan andre mennesker måske opfatter os.

Så det er nemmere at tøve, at vente på det rigtige øjeblik at beslutte, at vi nødt til at tænke lidt længere eller forberede os mere eller udforske nogle flere alternativer.

Imens går dage, uger, måneder og endda år fra os.

Og det samme gør vores drømme.

Lad ikke din frygt holde dig tilbage. Uanset hvad du har planlagt, uanset hvad du har forestillet dig, hvad du har drømt om, så kom i gang med det i dag.

Hvis du ønsker at starte en virksomhed, så tag det første skridt. Hvis du ønsker at skifte karriere, tag det første skridt. Hvis du ønsker at udvide eller indtage et nyt marked eller tilbyde nye produkter eller tjenesteydelser, tag det første skridt.

Sæt din frygt til side og kom i gang. Gør noget. Gør et eller andet.

Ellers er i dag forsvundet. Når i morgen kommer, er i dag tabt for evigt.

I dag er det mest værdifulde aktiv, du ejer – og er den ene ting, du virkelig bør bange for at spilde.

10 ting du skal stoppe med at gøre lige nu
Giv din stemme!

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

NLP-Blog 2008-2016, webmaster@nlp-blog.dk, Lynby Hovedgade 54A, 2., 2800 Kongens Lyngby, Danmark, Mobil: +45 31 21 79 44