Pages Navigation Menu

NLP handler om den måde vi skaber vores egen virkelighed, oplevelser og tanker og om vores relationer til andre mennesker!

Stemmen, stemmeleje og tonefald

Stemmen afslører din mentale tilstand. Stemmeleje, tonefald og tempo kan trænes, så du opnår større ro og mere effektiv kommunikation.

Hvordan bruger du stemmen? Har du nogensinde tænkt over, hvordan du bliver opfattet, når du taler? Stemmen  afslører meget om vores mentale tilstand. Er vi stresset, vil stemmen typisk være i et højt og klart stemmeleje, et hakkende og urytmisk tonefald, og tempoet vil være hurtigt. Samme karakteristik er også tegn på usikkerhed og lavt selvværd. En rolig, mere selvsikker person har typisk et dybere og lavere stemmeleje, taler langsommere og med et mere rytmisk og flydende tonefald.

Stemmen sender ligesom vores kropsholdning og åndedræt signaler om vores tilstand. Er du meget anspændt, vil dit åndedræt være besværet og stemmen derfor mere hektisk. Du anstrenger dig mere, hvilket giver et hakkende tonefald og en stresset stemme. Er du mere afslappet i kroppen, vil dit åndedræt være mere roligt og ubesværet, hvilket giver et mere rytmisk tonefald.

Det er ikke kun sangere, der kan have gavn af stemmetræning. I al verbal kommunikation udgør stemme, tonefald og toneleje et vigtigt element. Med træning af kropsholdning og åndedræt kan du få mere styr på stemmen og opnå bedre kommunikation. En blød, rolig og rytmisk stemme kommunikere blandt andet varme, nærvær, troværdighed og autoritet.

Stemmen, stemmeleje og tonefald
Giv din stemme!

Ingen kommentarer

Relateret indlæg

  1. Rapport med NLP - [...] til det talte ord og sproget. Når du kalibrerer og matcher, må du også være opmærksom på stemmen, stemmeleje, …
  2. Kropssprog - kommunikation med kropssprog - [...] af sandheden i den, hovedsagelig kommer fra formidlerens kropssprog, der er tæt forfulgt af det tonefald, der bruges og …

NLP-Blog 2008-2016, webmaster@nlp-blog.dk, Lynby Hovedgade 54A, 2., 2800 Kongens Lyngby, Danmark, Mobil: +45 31 21 79 44