Pages Navigation Menu

NLP handler om den måde vi skaber vores egen virkelighed, oplevelser og tanker og om vores relationer til andre mennesker!

Kan du coache dig selv?

Der er mange meninger, om det er muligt at coache sig selv. Her får du nogle tips til fordele og ulemper ved selvcoaching.

For det første afhænger det af din definition af coaching, og hvordan du ville forvente en coach kan hjælpe dig. Hvis coaching handler om at hjælpe dig med at komme videre i dit liv, hvad enten det er i din karriere eller dit privatliv, så er der helt sikkert ting, du selv kan gøre, med hjælp fra en bred vifte af personlige udviklingsressourcer.

For eksempel kan du sætte dig selv mål, læse bøger, lytte til CD’er, gå til foredrag og deltage i diskussionsgrupper, som vil hjælpe dig til at åbne dit sind, få nye perspektiver og nye ideer til at støtte dig i dit arbejde med dine udfordringer og hjælpe dig med din udvikling. Mange af disse ting er du måske allerede godt i gang med.

Du kan også spørge dig selv coaching spørgsmål, du måske ikke tidligere har spurgt dig selv, eller besvaret før.
Men der er så meget mere en god coach bør være i stand til at hjælpe dig med, som måske ikke er muligt på egen hånd:

  • En god coach bør være i stand til at hjælpe dig med at få bedre overblik, definere og udskille de virkelige udfordringer.
  • En coach skal være ekspert i at lytte og vil dermed være i stand til at vide, hvilke spørgsmål at stille dig for virkelig at hjælpe dig og også lytte til og udfordre uoverensstemmelser.
  • Endnu en vigtig rolle kan være at holde dig ansvarlig for dine handlinger – hvor ofte har du gode hensigter, men undlader at udføre dem?
  • Coaches kan spille en enormt støttende rolle og være der til at lytte med total upartiskhed, og uden fordomme eller meninger. Noget som selv de mest velmenende venner og bekendte har svært ved.
  • Og da de ikke er dig, vil de stille de spørgsmål, som du ikke selv har tænkt på eller ikke tør spørge dig selv.

Så for at besvare spørgsmålet “kan du coache dig selv?” Det korte svar er ja, op til et punkt, men en ekstern coach kan virkelig accelerere din udvikling og hjælpe dig med at opnå så meget mere.

Kan du coache dig selv?
Giv din stemme!

NLP-Blog 2008-2016, webmaster@nlp-blog.dk, Lynby Hovedgade 54A, 2., 2800 Kongens Lyngby, Danmark, Mobil: +45 31 21 79 44