Pages Navigation Menu

NLP handler om den måde vi skaber vores egen virkelighed, oplevelser og tanker og om vores relationer til andre mennesker!

Lær at acceptere dig selv betingelsesløst

Vidste du, at selvaccept begynder helt i den tidligste barndom, og er påvirket af dine forældre, søskende og andre vigtige mennesker tæt på dig?

Dit eget niveau af selvaccept bestemmes i høj grad af, hvor godt du føler, du er accepteret af de vigtige mennesker i dit liv.

Din holdning til dig selv, bestemmes i høj grad af de holdninger, som du mener andre mennesker har til dig. Når du tror, at andre mennesker værdsætter dig, vil dit niveau af selvaccept og selvværd gå i vejret.

Den bedste måde at opbygge en sund personlighed handler om at forstå dig selv og dine følelser.

Lad lyset skinne ind

Det kan du opnå gennem simpel øvelse af selv- udlevering. For du virkelig at forstå dig selv, eller for at stoppe med at være plaget af ting, der kan være sket i din fortid, skal du være i stand til at åbne dig selv til mindst én person. Du er nødt til at være i stand til at få disse ting af brystet. Du skal skille dig af med disse tanker og følelser ved at fortælle om dem til nogen, der ikke vil få dig til at føle dig skyldig eller skamme dig over, hvad der er sket.

Forstå hvad der betyder noget for dig

Det andet skridt i udvikling af en sund personlighed følger af åbenhed, og det hedder selvbevidsthed. Først når du kan afsløre, hvad du virkelig tænker og føler til en anden, kan du blive opmærksom på disse tanker og følelser. Hvis den anden person blot lytter til dig uden at kommentere eller kritisere, har du mulighed for at blive mere bevidste om den person, du er, og hvorfor du gør de ting, du gør. Du begynder at udvikle perspektiv, eller hvad buddhisterne kalder “løsrivelse”.

Vær ærlig overfor dig selv

Nu er vi kommet til den gode del. Når du har gået fra først selvudlevering til selvbevidsthed, ankommer du til selvaccept. Du accepterer dig selv for den person, du er, med gode og dårlige sider, med styrker og svagheder, og med de normale skrøbeligheder et menneske har. Når du udvikler evnen til at stå tilbage og se på dig selv, og ærligt og oprigtigt indrømme overfor andre, at du måske ikke er perfekt, men du er alt, hvad du har, da begynder du at nyde en øget følelse af selvaccept.

Gør status over dine resultater

En værdifuld øvelse for at udvikle en højere grad af selvaccept indebærer, at du laver en status over dig selv. Når du laver denne status, skal du fremhæve de positive og minimere de negative sidder.

Tænk på dine unikke talenter og evner. Tænk på dine kernekompetencer, de ting, du gør usædvanligt godt, der tegner sig for din succes i dit job, og i dit personlige liv lige nu.

Tænk på din fremtid

Tænk over dine fremtidige muligheder og det faktum, at dit potentiale er stort set ubegrænset. Du kan gøre hvad du vil gøre, og tage dig selv lige dertil, hvor du ønsker at være. Du kan blive den person, du ønsker at være. Du kan sætte dig store og små mål, og laver planer og flytte dig trin-for-trin, gradvist mod deres realisering. Der er ingen hindringer for, hvad du kan udrette, bortset fra de forhindringer, som du sætter i dit sind.

Øvelser til at komme videre

Her er tre trin, du kan tage med det samme for at sætte disse idéer ud i livet:

  • Først, sæt dig ned med din ægtefælle eller en god ven, og fortæl ham eller hende om noget, der plager dig og stadig volder dig bekymring.
  • For det andet, udvikle et perspektiv på dit problem ved at stå tilbage fra det og forestille dig, at det skete for en anden. Hvilket råd ville du give til denne person?
  • For det tredje, tænk hele tiden på de gode erfaringer og resultater, du har haft i fortiden. Mind dig selv med jævne mellemrum om, at du er en rigtig god person, og du har gjort en masse gode ting i dit liv.

 

Lær at acceptere dig selv betingelsesløst
3 (60%) 1 vote

Ingen kommentarer

Relateret indlæg

  1. Lavt selvværd? Få selvværd og selvtillid - [...] Accepter dig selv, din krop, dine styrker og svagheder. [...]

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

NLP-Blog 2008-2016, webmaster@nlp-blog.dk, Lynby Hovedgade 54A, 2., 2800 Kongens Lyngby, Danmark, Mobil: +45 31 21 79 44