Pages Navigation Menu

NLP handler om den måde vi skaber vores egen virkelighed, oplevelser og tanker og om vores relationer til andre mennesker!

7 sandheder om dig

Din naturlige tilstand er at være lykkelig, fredfyldt, glad og fuld af spænding over at være i live.  I denne naturlige tilstand vågner du op hver morgen ivrig efter at starte dagen.  Du har det vidunderligt med dig selv og dine relationer til personerne i dit liv.  Du nyder dit arbejde og får en stor følelse af tilfredshed af at hjælpe til med at gøre en forskel.  Dit primære mål bør være at organisere dit liv på en sådan måde, at det er sådan, du føler det meste af tiden.

Som et fuldt fungerende, fuldt modent voksent menneske, bør du gøre ting hver dag for at bevæge dig hen imod opfyldelsen af dit potentiale. Du skal føle dig taknemmelig for alle dine velsignelser på alle områder. Hvis du er utilfreds i nogen del af dit liv, er der noget galt i dine tanker, følelser eller handlinger, og det skal rettes!

7 sandheder om dig

7 sandheder om dig

Udgangspunktet i at frigøre dit fulde potentiale, er at indse, at du inderst inde allerede er den person, du drømmer om at blive.

Uanset hvor du er i dag, eller hvad du har gjort eller ikke gjort i fortiden, er du nødt til at acceptere syv væsentlige sandheder om dig som person:

1.  Du er en helt igennem god og udmærket person. Værdifuld og værd uden forbehold og uden grænser. Ingen er bedre end du eller mere begavet end dig. Først når du tvivler på din godhed og værdi, begynder du at sætte spørgsmålstegn ved dig selv. Den manglende evne til at acceptere, at du er et godt menneske ligger til grund for meget af din utilfredshed.

2.  Du er vigtig, på mange, mange måder. For det første, er du vigtig for dig selv. Dit personlige univers kredser om dig som person. Du giver alting mening til alt, du kan se eller høre.  Intet i din verden har nogen betydning, bortset fra den betydning, du tillægger den. Du er også vigtigt for dine forældre. Din fødsel var et vigtigt øjeblik i deres liv, og da du voksede op, var næsten alt, hvad du gjorde, meningsfuldt for dem. Du er vigtige for din egen familie, din partner eller ægtefælle, dine børn, og de øvrige medlemmer af din omgangskreds.  Nogle af de ting, du gør eller siger, har en enorm indflydelse på dem. Du er vigtig for din virksomhed, dine kunder, dine kolleger, og dit samfund. De ting du gør eller ikke gør, kan have en enorm indflydelse på andres liv og arbejde.  Hvor vigtigt du føler dig, er i høj grad afgørende for kvaliteten af dit liv. Glade og succesfulde mennesker føler sig vigtige og værdifulde. Fordi de føler og handler på denne måde, bliver det sandt for dem.  Ulykkelige, frustrerede mennesker føler sig uvigtige og af ringe værdi. De føler sig frustrerede og uværdige. De føler “Jeg er ikke god nok”, og som et resultat går de ud i verden og foretager sig ting, som skader dem selv og andre.  De indser ikke, at de kunne være lige præcist den person eller have det liv, de ønsker allermest.

3.  Du har ubegrænset potentiale og evnen til at skabe dit liv og din verden, som du ønsker. Du kan ikke udnytte dit fulde potentiale, om du så levede hundrede liv.  Ligegyldigt hvad du har udrettet indtil nu, er det blot en antydning af, hvad der virkelig er muligt for dig. Og jo flere af dine naturlige talenter og evner du udvikler i nutiden, jo mere af dit potentiale, kan du udfolde i fremtiden. Din tro på dit næsten ubegrænset potentiale er nøglen til at blive alt, hvad du virkelig er i stand til at blive.

4.  Du skaber din egen verden og dit eget liv i enhver henseende ved den måde, du tænker og dybden af dine overbevisninger. Dine overbevisninger skaber rent faktisk dine realiteter, og hver overbevisning du har om dig selv, har du lært, startende helt i barndommen. Det fantastiske er, at de fleste af de negative eller selvbegrænsende overbevisninger og den tvivl, der kommer i vejen for din lykke og succes, ikke er baseret på fakta eller virkelighed overhovedet. Når du begynder at sætte spørgsmålstegn ved dine selvbegrænsende overbevisninger og udvikle nye overbevisninger i overensstemmelse med den utrolige person, du virkelig er, vil dit liv begynde at ændre sig næsten øjeblikkeligt.

5.  Du kan til enhver tid vælge indholdet af dine tanker og retningen af dit liv. Det eneste, som du altid har fuld kontrol over, er dit indre liv og din tankegang. Du kan vælge at tænke glade, berigende opløftende tanker, der fører til positive handlinger og resultater.  Ellers ender du med at lade negative, selvbegrænsende tanker, spænde ben for dig og holde dig tilbage. Dit sind er som en have: hvis du ikke bevidst dyrker blomster, vil ukrudtet automatisk vokse uden nogen indsats fra din side. Hvis du ikke bevidst planter og dyrker positive tanker, vil negative tanker vokse i deres sted. Denne enkle metafor om haven forklarer, hvorfor så mange mennesker er ulykkelige og ikke ved hvorfor.

6.  Du er sat på denne jord med en fantastisk skæbne: Du er skabt til at gøre noget vidunderligt med dit liv.  Du har en unik kombination af talenter, evner, ideer, indsigter og erfaringer, der gør dig anderledes fra alle, der nogensinde har levet.  Du er designet til succes og manipuleret til storhed. Din accept eller afvisning af dette faktum bestemmer i høj grad størrelsen af de mål, du sætter, din evne for vedholdenhed i modgang, højden af dine præstationer, og hele retningen i dit liv.

7.  Der er ingen grænser for, hvad du kan gøre, være, eller opnå bortset fra de grænser, du sætter i dine egne tanker og din egen fantasi.  De største fjender, du nogensinde vil stå overfor, er din egen tvivl og frygt. Disse er normalt negative overbevisninger, som ikke nødvendigvis er baseret på fakta, som du har accepteret i igennem årene, indtil du ikke længere sætter spørgsmålstegn ved dem.

Som Shakespeare skrev i The Tempest, “Hvad er fortid er prolog.”  Alt, hvad der er sket for dig i fortiden har været en forberedelse til det vidunderlige liv, der ligger foran dig i fremtiden.  Husk denne regel: Det er ligegyldigt, hvor du kommer fra, alt, hvad der virkelig betyder noget, er hvor du skal hen.

7 sandheder om dig
5 (100%) 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

NLP-Blog 2008-2016, webmaster@nlp-blog.dk, Lynby Hovedgade 54A, 2., 2800 Kongens Lyngby, Danmark, Mobil: +45 31 21 79 44