Pages Navigation Menu

NLP handler om den måde vi skaber vores egen virkelighed, oplevelser og tanker og om vores relationer til andre mennesker!

7 fundamentale sandheder om personlig udvikling

Før du virkelig kan få det bedste ud af din personlig udvikling og skabe det liv, du virkelig ønsker, er der en række grundlæggende begreber, der skal accepteres. I personlig udvikling, eksisterer der fundamentale sandheder, ligesom i alle andre områder. Hvis du ønsker at opnå optimale resultater, er du nødt til at forstå og fuldt ud omfavne disse sandheder.

Selvom eksistensen af disse sandheder om personlig udvikling generelt accepteres på et intellektuelt plan, skal de mere end blot anerkendes. Dette synes at være en af de store forskelle mellem mennesker, der får ting til at ske her i livet, og dem der ikke kan regne ud, hvorfor tingene er som de er.

“Jeg ved det godt ” får det ikke gjort!

Hvis du nogensinde har levet med en teenager, er du sikkert bekendt med udtrykket, “jeg ved det godt”. Det er, hvad du hører, når de forsømmer at gøre noget. Det er klart, at det ikke var nok bare at vide det. Kunne du finde på at gøre det samme, når det kommer til din egen personlige udvikling?

Mange mennesker, der kender de følgende 7 sandheder om personlig udvikling får ikke de resultater, de gerne vil af samme grund. For at hjælpe dig over denne tendens, kan du bruge denne liste til en omgang ærlige selvevaluering. Når du læser hvert punkt, kan du sikkert tænke for dig selv: “Det ved jeg allerede”. I så fald skal du stoppe op og spørge dig selv: “Bruger jeg denne viden til noget? “. Med andre ord, gør du noget ved det?

7 fundamentale sandheder i personlig udvikling

1) Tag altid ansvar for dit liv. Du må erkende, at dit liv er dit personlige ansvar. Dette er grundlaget for al personlig udvikling. Du kan enten acceptere vilkår, som de er, eller acceptere ansvaret for at ændre dem. Uanset hvad du vælger at gøre, må du erkende, at du er den eneste ansvarlige for dine beslutninger og handlinger. At tage personligt ansvar er en katalysator for alle positiv personlig energi. Tror du helt ærligt på det?

2) Lav en forpligtelse for at gøre en massiv indsats. Planlægning og beslutning om at foretage en forandring er meget vigtige skridt, men uden handling, har de næsten ingen værdi. Ligeledes kommer du hellere ingen vegne med halvhjertede eller begrænset handling. Hvis du ønsker at ændre dit liv, skal du være villig til at fortsætte med at tage handling i retning af dine mål. Livet er fuldt af bakker og dale. Det kan være temmelig udfordrende at fortsætte med at tage handling, når tingene bliver hårdt og opslidende. Men du når ikke, hvor du vil hen ved at give op og kaste håndklædet i ringen. Kun handling kan gøre det. Tager du skridt til at skabe det liv du ønsker?

3) Bliv følelsesmæssigt involveret i dit liv. Vær passioneret for, det du gør og vid, hvorfor du gør det. Svøb dig omkring dine drømme og ønsker. Vær begejstret omkring at omdanne dine drømme til virkelighed. Tag dig tid til at opleve den energi, der kommer fra en lidenskabelig udøvelse af dine drømme. Det er dit liv, vi taler om, det er ikke en film. For at opleve livet fuldt ud, skal du være engagerede. Er du virkelig involveret i dit liv?

4) Sæt og forfølg værdifulde mål, du virkelig tror på. Hav altid har noget positivt at se frem til. Noget du kan se frem til, at arbejde hen imod, og håbe på. Gør dine drømme til mål og dine mål til projekter. Livet er en rejse, og de mål, du sætter bestemmer retningen af denne rejse. Gør din rejse umagen værd ved at forfølge de mål, og gøre de ting, som du virkelig tror på. Indeholder dit liv sådanne meningsfulde mål at stræbe efter?

5) Tro på dig selv og have tillid til din succes. Dine følelser, holdninger og adfærd vokser alle ud af dine overbevisninger. Hvis du mener, at du kan, kan du sandsynligvis også. Tro opbygger tillid og tillid fører til handling. Du må ikke pålægge begrænsninger på dine egne evner ved at dyrke begrænsende overbevisninger og have negative forudsigelser. Dybt nede, ved du godt, du kan gøre hvad du sætter dig for, så hold fast i den tro. Viser dine handlinger, at du virkelig tror på dig selv?

6) Oprethold et klart mentalt billede af dine ønskede resultater. Fokus er motoren for enhver præstation. Tag dig tid til at visualisere dit ønskede resultat dagligt. Se det, som det allerede eksisterede og fokuser på, hvad du ser. Din hjerne vil acceptere din vision som virkelighed, hvis du fortsætter med at vedligeholde dit fokus. Når det sker, vil dit liv bogstaveligt talt omarrangere sig omkring den opfattede virkelighed. Dit fokus definerer retningen af dit liv. Vær sikker på du fokuserer i den retning, du ønsker dit liv skal gå. Gør du det?

7) Giv dig selv ubetinget accept til alt ovenstående. Behovet for accept er selve kernen i alt, hvad vi gør. Accept fra eksterne kilder er opmuntrende, men det er absolut afgørende, at du accepterer dig selv. Du må ikke gøre dette betinget af dine præstationer. Du er nødt til at acceptere dig selv som en person, uafhængigt af dine præstationer. Tillad dig selv at give ubetinget accept af “dig” som en god og værdifuld person. Accept er kernen i et sundt selvværd. Har du givet dig selv den accept, du fortjener?

Men, husk på, at vi alle er under løbende udvikling. Det betyder, at der altid vil være plads til forbedring. Det er derfor, de kalder det personlig udvikling, fordi det er en proces med løbende forbedringer. Det vigtigste er at gøre det bedste, du kan, så du bevæger dit liv i den rigtige retning.

Er der mere?

Selvfølgelig er der det, men disse 7 grundlæggende sandheder om personlig udvikling vil tjene dig godt på din rejse gennem livet. De er grundlaget for et meningsfuldt og produktivt liv. Øv disse, og det er garanteret, at du altid vil være langt foran kurven.

7 fundamentale sandheder om personlig udvikling
Giv din stemme!

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

NLP-Blog 2008-2016, webmaster@nlp-blog.dk, Lynby Hovedgade 54A, 2., 2800 Kongens Lyngby, Danmark, Mobil: +45 31 21 79 44