Pages Navigation Menu

NLP handler om den måde vi skaber vores egen virkelighed, oplevelser og tanker og om vores relationer til andre mennesker!

Tips til personlig effektivitet

Ønsker du at øge din personlige effektivitet så følg denne lille guide til at få mere fra hånden på kortere tid.

Tid er en luksus. Hver af os har kun 1.440 minutter om dagen, og de går hurtigt, så du ønsker sikkert ikke at spilde nogen af dem! Ved at maksimere din personlige effektivitet, kan du nå alle punkter på din to-do liste, med tid til overs!

Forslag til at hjælpe dig med at få mere fra hånden på kortere tid

 1. Organisation. Organisation er nøglen til en vellykket tidsplan. Tag et par øjeblikke inden du går i gang med en opgave, hvad enten små eller store, og lav en tidsbesparende slagplan. Læg alle de ting, du skal bruge til opgaven frem (Værktøjer, kontorforsyninger mv.); Vid præcis hvor du vil begynde, og hvor du ønsker at afslutte.
  • Opret en tjekliste og tjek den to gange. Når du lægger de ting, du skal bruge til opgaven frem, så placer dem i den rækkefølge, du skal bruge dem. Dermed er du i stand til at barbere vigtig tid ud af dit projekt, når du rækker ud efter forsyninger.
  • Selv hvis du ikke har forsyninger, kan du stadig drage fordel af en checkliste. Opret milepæle eller delmål. Hvis du når dine milepæle som planlagt, vil du vide, at du holder din tidsplan. Hvis du når dem senere end planlagt, er det tid til at sætte tempoet op og fremskynde tingene.
 2. Arbejd i ryk. Hvis du skal i gang med en tidskrævende opgave, så arbejd intensivt i kortere perioder,  i stedet for at se på opgaven som et stort uoverkommeligt bjerg foran dig. Arbejd i ryk på 25 minutter, med fem minutters pause i mellem. Det giver dig stadigt mulighed for 50 minutters arbejde på en time, uden at opgaven kører dig helt flad.
  • Det er vigtigt at fokusere udelukkende på opgaven ved hånden, når du arbejder i ryk. Hvis du tager endnu en to-minutters pause, har du mistet to minutters arbejdstid og øget din pausetid med 20%.
  • Koncentrer dig om én opgave ad gangen. Hvis du maler et rum, er den eneste ting, du bør gøre i alle 25 minutter at rulle maling på væggen, og fylde maling på rullen. Intet toiletbesøg, ikke skifte radiokanal, eller hjælp til din ægtefælle i et andet rum – bare male.
 3. Få en god start. For at være effektiv, er det nødvendigt at starte dagen rigtigt. Først, få en god nats hvile. Hvis dine morgener er afhængig af dit forbrug af kaffe, så drik en god fornuftig kop kaffe ledsaget af en lige så fornuftig morgenmad.
  • Stå tidligt op. Du vil opdage, at du har mere energi efter morgenmad og kaffe kl. 07:00 i stedet for 11:00. Plus, du kan tilføje ekstra timer til din dag, som giver dig mulighed for at krydse opgaver af på din to-do liste endnu hurtigere. Så er resten af dagen din!
 4. Fjerne alle distraktioner. Distraktioner er en del af livet og alles tidsplan er påvirkelige. Fjerne dem helt, i stedet for at forsøge at bekæmpe dem.
  • Sluk for computeren, sæt din mobiltelefon på lydløs, og undgå tv og alle andre ting, der plejer at distrahere dig. Ved at gøre dette, vil du være mindre tilbøjelige til at spilde tid med at zappe rundt på tv, tjekke dine Facebook-venner, eller sludre løs, når dine venner ringer.
 5. Invester i tidsbesparende aktiver. Det sidste, og måske vigtigste skridt, er at investere i produkter eller tjenesteydelser, der permanent barbere fem minutter af din dag. Det kan betyde, du skal have penge op af lommen her-og.nu, men du kan potentielt barbere timers gøremål ud af din to-do liste hver uge.
  • Betal dig til rengøring, babysitting, og havehjælp. Køb en  gulvvaskemaskine til automatisk rengøring af gulve hver uge og en opvaskemaskine. Der er masser af muligheder for at barbere tid ud af din to-do liste.

Uanset om du håber på at afslutte en kompleks opgave hurtigere eller bare barbere minutter af din daglige gøremål, så kan det lade sig gøre. De eneste krav er, at du øger din personlige effektivitet og fokus. Til det formål vil disse enkle tips gøre det til en leg at optimere din tid.

Tips til personlig effektivitet
Giv din stemme!

NLP-Blog 2008-2016, webmaster@nlp-blog.dk, Lynby Hovedgade 54A, 2., 2800 Kongens Lyngby, Danmark, Mobil: +45 31 21 79 44