Pages Navigation Menu

NLP handler om den måde vi skaber vores egen virkelighed, oplevelser og tanker og om vores relationer til andre mennesker!

Pust nyt liv i din passion

At følge din passion i livet er lettere sagt end gjort! Her får du nogle gode råd til, hvordan du kan tænde din passion.

Din passion er dine drømme og ønsker, hvad du elsker at foretage dig allermest, eller hvad der giver dig formål og mening i livet. Passion er, hvad der styrer din adfærd og fylder dig med energi og entusiasme.

Så, hvad er din passion, og hvad gør du for at sikre, at du forfølger den med succes?

Hvordan er det præcis den passion, der opliver og ansporer os, senere kan blive en rutineopgave vi udfører af bar ansvar og pligt? Kunne det være, at vi ændrer os som mennesker, vores passioner og interesser ændrer sig, eller at vi begynder, at se hvad vi laver fra et andet perspektiv?

Pust nyt liv i din passion

Pust nyt liv i din passion

Alt kan blive sure pligter og opgaver, hvis du ikke passer på. Du kan se det hos virksomhedens ejeren, der ender med bruge al sin tid på sit arbejde, politikeren som bliver slidt og udbrændt, eller kunstneren, der aldrig helt slår igennem og kaster håndklædet i ringen. Måske har du opgivet din passion, fordi rejsen var for svær, eller det ikke var, hvad du forventede. Nogle gange er de ting, vi elsker mest eller brænder mest for, også det vi må kæmpe mest for at opnå.

Ligesom vores største styrke kan være vores største svaghed, eller som dem vi elsker mest, er de, der kan såre os mest, så kan vores passion være en besværlig belastning eller frugten af hårdt arbejde. Bare fordi vi elsker at gøre noget, betyder det ikke,  at det altid vil forekomme nemt og ubesværet.

Heldigvis, hvis der virkelige er noget du ønsker brændende nok, er der intet, der kan komme i vejen for dig. Her er et par ideer til at hjælpe dig med at holde sig på sporet .

Glem ikke din inspirerende vision

Det er nemt at blive grebet af hverdagens opgaver. Du kommer til at fokusere på de ting der er ”nødvendig” at få gjort og udrette, i stedet for det du elsker. I stedet for at være drevet af din vision, passion og dit formål, bliver du drevet af opgaver og to-do lister.
Overflødigt at sige, når passion bliver planlagte opgaver, vi føler, vi er nødt til at udrette, er det nemt at miste inspirationen bag, hvorfor vi startede i første omgang.

Spørg dig selv, “gør jeg dette, fordi jeg elsker og nyder det, eller fordi jeg føler mig forpligtet og er betalt til at gøre det?”

Er du blevet slave for dine passion?

En væsentlig måde, vi kan miste perspektivet, er, når vi bliver slave af vores passion. Det er, når vi er så opslugt af succes eller fiasko, at det vi foretager os driver os til vanvid. Hvis alt vi er fokuseret på, er tallene, placeringer, eller figurer bliver det meget nemt at glemme den inspirerende vision, der fik os i gang.

Sørg for, at de mål, du sætter, er baseret på din vision og værdier. Sørg for, at dine værdier er, hvad bestemmer dine mål, ikke den anden vej rundt. På den måde gør du tingene, fordi det føles rigtigt, og du ønsker det, ikke fordi du føler du er nødt til.

Sådan tænder du din passion

Hvis din passion er ved at falme, er der en god chance for, at du oplever en vis frygt for eller udbrændt over resultaterne. Måske sker tingene ikke så hurtigt, som du gerne vil, eller de stemmer ikke overens med dine forventninger.

Her er nogle forslag til at genfinde fokus og perspektiv.

  • Tænk på alle grundene til, du nyder og finder værdi i din passion. Hvad var det, der plejede at give dig en sådan tilfredsstillelse?
  • Bliv opslugt af din passion ved at læse, lære og fortsat udvikle dig. Tro ikke, der ikke er noget nyt at lære.
  • Find ligesindede, der brænder for det samme for at få ny indsigt og ideer.
  • Få dit fokus tilbage til din vision og mission, og hvorfor du gør, hvad du gør.
  • Fokuser på værdien og tilfredsstillelsen, du får, når du når din vision og langsigtede mål.
  • Erkend, at hvert forsøg på at nå dine mål er en mulighed for at lære, og justering af din tilgang blot er en del af det at komme tættere på din vision.

For at holde liv i din passion, må du aldrig lade din nysgerrighed og inspiration falme. Som vi ændre, vokser og udvikler os som mennesker, kan, hvad der plejede at stimulerende og motiverende, blive banalt. Der vil komme tidspunkter, hvor du vil ændre holdninger, overbevisninger og livssyn og igen forbindes med en inspirerende vision.

Denne viden kan hjælpe os med at komme tilbage til, hvem vi virkelig er som mennesker, og hvad vi virkelig ønsker af livet, og til at begynde virkelig at bygge vores forretning og liv omkring dette.

Hvordan holder du dig passioneret og motiveret? Hvad gør du, når din passion begynder at falme?

Pust nyt liv i din passion
5 (100%) 1 vote

NLP-Blog 2008-2016, webmaster@nlp-blog.dk, Lynby Hovedgade 54A, 2., 2800 Kongens Lyngby, Danmark, Mobil: +45 31 21 79 44