Pages Navigation Menu

NLP handler om den måde vi skaber vores egen virkelighed, oplevelser og tanker og om vores relationer til andre mennesker!

NLP forudsætninger

De 13 NLP forudsætninger oprindeligt opstillet er generelle vejledende principper for anvendelsen af NLP.

Jeg ønsker ikke her at gennemgå eller opstille alle NLP forudsætninger. I megen litteratur er der gengivet 13 NLP forudsætninger, men der er siden kommet flere til afhængig af hvilke kilder du støtter dig til. Forudsætningerne er ikke regler som sådan, men principper eller overbevisninger (for at anvende et begreb fra NLP) for anvendelse af NLP. Du kan betragte det som NLP’ens ti bud.

To af de forudsætninger jeg støtter mig mest til er:

Alle præstationer og resultater kan genskabes. Altså, har det kunnet lade sig gøre for en person, er det også muligt for mig! Denne forudsætning hviler i øvrigt på en anden nemlig, at vi alle har de nødvendige ressourcer, vi behøver. Det er et princip, jeg anvender meget i mit arbejde. Jeg anvender det i særdeleshed, når jeg betragter de rollemodeller og succesfulde personer, jeg møder dagligt.

Fiasko findes ikke. Hvis jeg ikke har opnået det ønsket resultat med mine handlinger og kommunikation, skyldes det, at jeg ikke har grebet det rigtigt an, og så må jeg prøve igen på en anden måde. Jeg er ikke min adfærd, så hvis jeg ikke lykkedes med noget, betyder det ikke, at jeg er en fiasko. Denne forudsætning har jeg arbejdet meget med, og det kan måske godt være svært at overbevise sig selv om i et land, hvis primære forudsætning er Janteloven. Der er nok mange der vil prøve at identificere dig med dine (mislykkedes) resultater. Så sig det gerne højt for dig selv ofte: Fiasko findes ikke!

NLP er ikke en religion, og det er vigtigt at huske at NLP forudsætninger ikke er sandheder, men blot et sæt principper, du kan vælge at anvende.

NLP forudsætninger
Giv din stemme!

Ingen kommentarer

Relateret indlæg

  1. Højre hjernehalvdel eller venstre hjernehalvdel - [...] Det er vigtigt ikke, at definere sig selv som analytisk eller kreativ og huske på en af vores NLP …
  2. Begrænsende overbevisninger - [...] NLP betragtes vores overbevisninger som grundlæggende forudsætninger. Derfor har vi også mulighed for at udfordre og ændre uhensigtsmæssige overbevisninger, …

NLP-Blog 2008-2016, webmaster@nlp-blog.dk, Lynby Hovedgade 54A, 2., 2800 Kongens Lyngby, Danmark, Mobil: +45 31 21 79 44