Pages Navigation Menu

NLP handler om den måde vi skaber vores egen virkelighed, oplevelser og tanker og om vores relationer til andre mennesker!

Vær opmærksom på dine negative tanker

Når du er i virkelig dårligt humør, kan de negative tanker komme fygende den ene efter den anden. Ligegyldigt hvad der sker, synes disse negative tanker bare at forværre dit dårlige humør. De gør bare alting værre, summende i baggrunden som en sværm af hvepse. Nogle gange kan disse tanker holde dig låst fast i en nedtrykt stemning. For at forstå, hvordan det fungerer, så se udover disse følelser og tag et nærmere kig på de kraftfulde negative tanker.

Start med at være opmærksom på dine tanker

Det allerførste skridt mod at styre dine negative tanker er simpelthen at vide, at de findes. Ikke alene at de til stadighed til stede under en deprimeret stemning, de kører det hele fremad. Negative tanker kan synes så automatiske, så hurtigt. De kan dukke op og ramme dig, før du ser det komme. Disse tanker virker som en flodstrøm, som skubber sig gennem og oversvømmer sindet. De overmander dig både med, det de siger, og ved deres blotte omfang.

Dine tanker har rod i dine personlige overbevisninger, moral og principper. De er dine tanker om dit indre selv og omverdenen. Hver tanke du har, er personlig. Hver enkelt afspejler din nysgerrighed, erfaringer, og tilfældige handlinger af dine hjerneceller. Alle har tidspunkter, hvor de bliver fanget i negativitet. Men en psykisk sygdom som depression eller bipolar lidelse tillader disse tanker og følelser at vokse ud af kontrol. De kan lamme en persons liv og trække dem nedad i fortvivlelse.

Fokuser på dine mest foruroligende tanker

Tag et nærmere kig på et par af dine mest irriterende eller magtfulde negative tanker. Måske de kredser omkring din følelse af kontrol, om en vanskelig begivenhed i dit liv, eller din selvtillid. Prøv at sid med dem i et øjeblik, selvom du føler dig utilpas. Dette er, hvor kernen i din nød ligger. Dine dybeste overbevisninger og personlige sandheder vil være grundlaget for alle dine tanker, både positive og negative. Når omverdenen ikke matcher op med dine overbevisninger, vil eventuelle negative tanker, du har udspringe fra dine største personlige bekymringer.

Lad os sige, at du føler dig stresset, fordi din ægtefælle har mistet sit job. Økonomien er temmelig stram nu. I en perfekt situation, ville din ægtefælle straks få et job, der betalte det samme eller bedre end før. Dette vil hurtigt bringe din følelse af finansiel sikkerhed tilbage, og dit sind ville blive ryddet for bekymring. I virkeligheden er der kun få job at få i din umiddelbare nærhed. Din bekymring er blevet fortvivlelse. Det ser ud som det aldrig vil ende, og du ikke kan se en vej ud.

Negative tanker fikserer på negative resultater

“Jeg burde have taget det bedre betalende job i byen sidste sommer”. ”Vi kommer til at ende med at blive hjemløse”. ”Jeg skulle have haft dette ordnet nu”. “Vi kommer ikke til at kunne klare det”. Dette er blot et udsnit af de tanker, du kan have om din situation. Hvis du er deprimeret, er det sandsynligt, du har haft disse bekymringer før. Det nuværende problem øger blot din bekymring og modløshed.

Disse tanker fiksere på ekstreme negative resultater. De kvæler en problemløsende indsats, fordi der kun kan være én ultimativ løsning. I dette tilfælde er det svært at få et job for din ægtefælle. Denne vanskelighed gør, at hele situationen synes helt håbløs. Her er den dårlige nyhed: Så længe kreativ problemløsning er blokeret, kan det værst tænkelige scenario virkelig gå i opfyldelse. For at befri dig selv fra disse destruktive tankemønstre, er du nødt til at være mere opmærksom på, hvordan de arbejder.

Fokus på holdninger og værdier

Når du fokuserer på dine overbevisninger og værdier under din bekymrende økonomiske situation, kan du bedre forstå kilden til dine negative tanker. Du troede, du var i kontrol over din økonomiske sikkerhed, og nu er du ikke. Hvad du virkelig er ude efter, er en følelse af kontrol. At din ægtefælle får et nyt job, er én måde at få denne kontrol igen. Det er imidlertid ikke nødvendigvis den eneste måde.

Du har identificeret, at din største bekymring er om at være i kontrol. Tabet af jobbet er en trussel for din sikkerhed og kontrol. Din bekymring er forståelig, men ukontrolleret negativitet er ikke nyttigt og kan skabe større problemer. Du kan holde dine følelser fra at tage over ved at holde dig bevidst om dine negative tankemønstre.

Lær at give slip på negative tanker

Det næste skridt er at spørge dig selv, hvad du kan gøre for igen at føle dig i kontrol over din økonomiske situation. Selv hvis de er små skridt, så er hele pointen her at genvinde nok følelse af kontrol til at frigøre trykket og give slip på dine negative tanker. Når du igen føler dig lidt mere i kontrol, er dit sind frigjort til at overveje alternative løsninger.

Vær opmærksom på dine negative tanker
Giv din stemme!

Ingen kommentarer

Relateret indlæg

  1. Lær at tænke positive tanker - [...] og indstilling til de udfordringer, de senere møder i livet. At identificere de tidspunkter, hvor du får negative tanker, …
  2. Top 10 fordele ved positiv tænkning - [...] har en positiv indstilling til dine udfordringer, kan du slippe af med den stress, der kommer fra bekymrende og …
  3. Giv slip på dine negative tanker - [...] os vende tilbage til vores eksempel fra den sidste artikel om negative tanker, om dine økonomiske problemer. Du er …
  4. Ændring af negative tanker - [...] af negativ tanke er en metode til at reducere mængden af depressive tanker i et menneskes sind. I den …

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

NLP-Blog 2008-2016, webmaster@nlp-blog.dk, Lynby Hovedgade 54A, 2., 2800 Kongens Lyngby, Danmark, Mobil: +45 31 21 79 44