Pages Navigation Menu

NLP handler om den måde vi skaber vores egen virkelighed, oplevelser og tanker og om vores relationer til andre mennesker!

Modellering med NLP

Med NLP modellering kan du genskabe og tillære enestående evner og egenskaber. Du får her en udførlig guide i modellering med NLP.

NLP modelleringen er en proces, der afdækker og beskriver sekvenser af handlinger, tanker og adfærd, der tilsammen udgør en særlig evne eller egenskab hos en person. Du kan ved at følge din model tillære dig samme evner og egenskaber. Der er i princippet ingen grænser for, hvad du kan tillære dig. Kun kvaliteten og nuancerne i din NLP model sætter grænserne. Det handler kort beskrevet om at nå et mål ved at studere, hvordan andre gør det.

Modellering er en del af grundlaget i NLP. Men det er samtidigt en af de sværeste dele at forstå og mestre. Det kræver meget træning at lære modellering, og hver NLP model kræver tid at udvikle og perfektionere. Denne guide til NLP modellering er derfor heller ikke for nybegyndere i NLP og forudsætter et grundlæggende kendskab til begreber i NLP. Nogle finder du referencer til andre steder her på NLP-blog.

Denne artikel er første artikel i en serie på fire. Følg med i de kommende tre dele:

Sådan kommer du i gang med modellering

Der findes ingen korrekt måde at modellere. Din model opfylder sit formål, når du har en beskrivelse, der gør dig i stand til at:

  1. Opnå de færdigheder og egenskaber du ønsker
  2. Lære andre, hvordan de kan opnå samme resultater

Når du kan det, er din NLP model den rigtige. Hvordan, du når der til, er mindre vigtigt.

I del 2 kan du læse mere om, hvordan du finder ud af, hvad du skal modellere for at opnå dit mål.

Modellering med NLP
Giv din stemme!

NLP-Blog 2008-2016, webmaster@nlp-blog.dk, Lynby Hovedgade 54A, 2., 2800 Kongens Lyngby, Danmark, Mobil: +45 31 21 79 44