Pages Navigation Menu

NLP handler om den måde vi skaber vores egen virkelighed, oplevelser og tanker og om vores relationer til andre mennesker!

Få mere tid i din hverdag

Føler du nogensinde, at du ikke får nok “mig tid?” Selv om dit ansvar til tider kan virke overvældende, kan du skabe mere tid til dig selv.

Hvis du gerne vil skabe mere tid til dig selv i din hverdag, så tag et kig på disse ideer og få inspiration til at skabe det liv, du ønsker.

 1. Overvej at stå op en time tidligere om morgenen. Selv hvis du ikke er sikker på at denne metode, vil virke for dig, så prøv det bare et par dage om ugen.
  • Om morgen er der ro og færre eller ingen afbrydelser, hvilket gør det til en ideel tid til at fordybe dig i dine foretrukne aktiviteter.
  • Prøv at læse en god roman i en time, praktisere meditation eller lave noget håndværk. Du vil føle dig forkælet, hvis du foretager nogle af disse fornøjelser uden telefonen ringer, eller nogen har brug for din opmærksomhed.
 2. Brug dine aftener lige inden sengetid. Hvis du har små børn, kan du måske lægge dem i seng et par timer før, du selv går til ro om aftenen. Sent om aftenen kan være ideel til at få noget tid til dig selv.
  • Selvom du normalt ville bruge den tid til at færdiggøre rutineopgaver eller andre presserende aktiviteter, kan du overveje at gøre mindst én aften om ugen til din egen uden forstyrrelser. Denne aften skal du kun nyde dine personlige aktiviteter.
 3. Elsker du at læse, skal du ikke forlade hjemmet uden din aktuelle bog. Du vil blive overrasket over hvor mange minutter, du i løbet af en dag kan få til at læse en side eller to. Det samme gælder, hvis du har nogle personlige papirer eller læsestof fra jobbet.
  • Offentlig transport giver mulighed for at læse i løbet af din tur til og fra arbejde. I stedet for at side at kigge ud af vinduet, kan du bruge tiden mere effektivt.
 4. Brug teknologi til at finde mere tid til dig selv. Hvis du er en teknologi entusiast, har du højst sandsynligt opdaget de mange måder at få mere personlige tid gennem teknologi. Brug din smartphone til at lytte til musik, høre en podcast, eller se en kort video. Dette vil hjælpe dig til at få mere personlige tid i gennem hele din dag.
  • Du kan lære et fremmedsprog eller dykke ned i forskellige andre fag ved hjælp af din mp3-afspiller eller smartphone.
 5. Tal med din partner. At være en del af et kærligt forhold med gensidig respekt for hinanden kan være nyttigt, når du søger at finde noget personligt tid. Tal med din partner om dit behov for at finde mere tid til aktiviteter, der interesserer dig.
  • Aftal et par timer om ugen til at gøre lige hvad dit hjerte begærer.
  • Aftal at din partner får samme personlige tid som du hver uge. Så vil i begge være tilfredse med den gensidige ordning om mere “mig tid”. I kan hjælpe med at beskytte hinandens hellige tid for afbrydelser, og give hinanden den gave det er at få bedre kvalitetstid alene.
 6. Få en babysitter. Enlige forældre kan ringe til en ven, et familiemedlem eller nabo og aftale at babysitte for hinanden et par timer om ugen.
  • En aftale som denne sikrer, at du vil få mere tid hver uge til dig selv. Det samme vil din ven, familiemedlem eller nabo.

Det synes måske ikke let i starten at gøre mere plads til egne behov. Men med lidt planlægning og kreativ tænkning, kan du let finde et par timer om ugen til at engagere dig i aktiviteter, du virkelig nyder. Overvej nogle af ovenstående ideer, i din jagt efter mere personlig tid. Du fortjener det, trods alt.

Få mere tid i din hverdag
Giv din stemme!

Ingen kommentarer

Relateret indlæg

 1. 6 grunde til du ikke når dine mål - [...] skal du gøre ved det: Det er ikke, at du har brug for mere tid, men du er nødt …

NLP-Blog 2008-2016, webmaster@nlp-blog.dk, Lynby Hovedgade 54A, 2., 2800 Kongens Lyngby, Danmark, Mobil: +45 31 21 79 44