Pages Navigation Menu

NLP handler om den måde vi skaber vores egen virkelighed, oplevelser og tanker og om vores relationer til andre mennesker!

Mentaline.com – Coaching online

Coaching og terapi online… På mentaline.com kan du modtage coaching, terapi og psykolog hjælp online. Hvordan fungerer det og holder konceptet?

Fornyeligt lanceret den danske iværksætter Jesper Buch en ny online portal til coaching, psykolog- og terapi konsultation online. På siden mentaline.com kan du gå ind og booke en online konsultation med en coach eller behandler med speciale i præcis det problem eller de udfordringer, du står med. Selve coaching- eller terapi sessionen foregår som lyd og/eller video session via Skype eller over telefon.

Konceptet har fra start været udsat for en del kritik. Kritikken går dels på den manglende personlige kontakt, som for mange er helt nødvendig, for nå den tryghed og tillid ethvert frugtbart coaching og terapi forløb bygger på. Behandleren eller coachen her heller ikke mulighed for at aflæse signaler som kropssprog og øjenbevægelser, hvilket kan betyde, at de ikke tolker og diagnosticerer korrekt. Endeligt og måske mest væsentligt er henvendelser fra personer med kritiske symptomer og tilstande som depression og selvmordstruede. Vil behandleren være i stand til at identificere disse mennesker og deres reelle behov og sikre, at de modtager den nødvendige hjælp? Uden den personlige kontakt kan det ikke udelukkes, at dette i enkelte tilfælde kunne ske.

På den positive side argumenteres det fra stifterne, at portalen giver mulighed for at nå nye mennesker, som normalt ikke ville henvende sig til terapeuter, psykologer eller coaches. Dels personer der sidder i situationer, hvor de har svært ved at gå ud og søge hjælp eller, som måske er flove eller skammer sig over deres situation eller problem. Og dels mennesker for hvem det blot er mere bekvemmeligt pga. af tid, afstand eller lignende.

Hvorvidt du synes om konceptet bag mentaline.com, er nok lidt af en holdningssag. Nogle vil sikkert synes om muligheden for at modtage coaching eller behandling hjemme fra egne trygge rammer, når det passer dem. Andre vil foretrække den personlige face-to-face kontakt. Uanset hvad så er der problemer og lidelser denne form for konsultation ikke egner sig til, som akutte og alvorlige lidelser.

Det fremgår umiddelbart ikke af mentaline.com, hvilke kriterier – om nogen – de enkelte coaches, terapeuter, psykologer mv. udvælges fra. Du bør under alle omstændigheder undersøge deres baggrund grundigt inden, du beslutter dig, hvem du vil konsultere. Hvilken coachuddannelse skilter coachen for eksempel med?

Se mere på mentaline.com

Mentaline.com – Coaching online
Giv din stemme!

NLP-Blog 2008-2016, webmaster@nlp-blog.dk, Lynby Hovedgade 54A, 2., 2800 Kongens Lyngby, Danmark, Mobil: +45 31 21 79 44