Pages Navigation Menu

NLP handler om den måde vi skaber vores egen virkelighed, oplevelser og tanker og om vores relationer til andre mennesker!

Konfliktsky? At være modig…

Mange konfliktsky personer ønsker, de var mere modig. Ture sige deres mening og sætte grænser. Bliv bedre til at takle konflikter.

Er du konfliktsky, og ønsker du var mere modig? Konflikter skal selvfølgelig ikke konfronteres for enhver pris, men i de fleste tilfælde, er det både sundt og gavnligt at forsøge at løse situationen gennem en åben og ærlig dialog. Langt de fleste konflikter bunder i misforståelser og manglende evne eller vilje til forstå den anden parts synspunkter.

I NLP tales om begreberne at gå i anden position og gå i tredje position.  Når du går i anden position, kan du prøve at sætte dig ind i den andens følelser, tanker, meninger og mål. I tredje position træder du ud i en neutral position og betragter forskellene i mellem din egen position og den anden part. Opfattelsespositioner kan du anvende i alle situationer, hvor flere parter skal nå til enighed om en løsning, og er en essentiel teknik i alle forhandlinger.

Konfliktsky personer har ofte svært ved at sætte grænser over for andre og trækker sig derfor tilbage fra konflikter for at undgå ubehagelige situationer og at blive såret.  Andre er konfliktsky, fordi de er bange for at såre den anden part, og holder sig derfor tilbage. Det kræver mod, selvværd og selvtillid at åbne sig op og sige sin ærlige mening. Men husk på, på længere sigt kan det være langt mere skadeligt og sårende ikke at forsøge at løse konflikten, når den opstår.

At være konfliktsky eller modig er ikke urokkelige karaktertræk. Det er midlertidige tilstande, der opstår under givne situationer, mellem givne mennesker. De kan derfor også ændres relativt hurtigt, hvis du arbejder med ankring af disse tilstande. Vil du ikke være konfliktsky, skal du starte med at tage kontrol over dine følelser og reaktioner i potentielle konfliktsituationer.

Konfliktsky? At være modig…
Giv din stemme!

Ingen kommentarer

Relateret indlæg

  1. Lær at sige nej – De 8 trin - [...] skal du blive ved med at sige ja til, før du endeligt siger nej? Denne adfærd skyldes, at du …

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

NLP-Blog 2008-2016, webmaster@nlp-blog.dk, Lynby Hovedgade 54A, 2., 2800 Kongens Lyngby, Danmark, Mobil: +45 31 21 79 44