Pages Navigation Menu

NLP handler om den måde vi skaber vores egen virkelighed, oplevelser og tanker og om vores relationer til andre mennesker!

Sådan kommer du i gang med meditation

Som alt andet godt, kræver meditation øvelse. For at få mest muligt ud af din meditation, bør du praktisere det hver dag.

Det kræver et sted og tidspunkt, hvor du ikke bliver forstyrret.

  1. Sid med ret ryg. Forsøg ikke at meditere liggende, fordi du er tilbøjelige til at falde i søvn. Meditation bringer afslapning og fred, men samtidig er det en dynamisk fred. Meditation er helt anderledes end en afslappende søvn. Når du virkelig mediterer, er du fuldt opmærksom og bevidst. Din følelse af bevidsthed er øget. Bagefter vil du have en positiv fornemmelse af verden og en fornyet følelse af dynamik.
  2. Du bør ikke spise før meditation. Efter et tungt måltid vil din krop sløves af fordøjelsen.
  3. Det er ikke nødvendigt at meditere i lotusstilling. Det er fint at meditere i en stol, så længe ryggen er ret.
  4. Det er nyttigt at tage et brusebad før meditation.
  5. Brændende røgelse og stearinlys er ikke nødvendigt, men kan tilføje lidt ekstra inspiration.
  6. Det er godt at meditere tidligt om morgenen. Men det er vigtigt, at du er vågen.

Fokuser din koncentration

Hvordan du end praktiserer meditation, må du lære at koncentrere dig om én ting ad gangen. Normalt forsøger bevidstheden at jonglere flere forskellige tanker og ideer på én gang. Når du sidder ned for at meditere for første gang, indser du, hvor rodet sindet er. Men du kan træne i at koncentrere dig om en enkelt tanke.
En nyttig teknik er at koncentrere sig om flammen på et stearinlys. Begræns dit blik til den lille spids og bloker alle andre tanker. Når du bliver distraheret, går du tilbage til at fokusere på flammen. Du kan også bruge andre objekter som en lille prik eller blomst. Det vigtige er, at du koncentrerer dig om kun én ting ad gangen.

Brug et mantra

En anden måde at lære koncentration er gennem brug af mantra. Et mantra er en gentagelse af et ord, en lyd eller en remse. Hvilket mantra, du vælger, er ikke i sig selv vigtigt. Gentagelse af et mantra tvinger sindet til at fokusere på en enkelt tanke og skaber fordybelse.

Få ro og stilhed i sindet

Når du har øvet dig i koncentration og lært at fokusere på én ting ad gangen, kan du fortsætte til næste fase: Fjern alle tanker. At få stilhed i sindet er svært, men det er en kraftfuld oplevelse, når du først opnår det. En teknik er at se på dine tanker, som adskilt fra dig selv. Når en tanke viser sig, skal du tage en bevidst beslutning om at smide den ud af dit sind. Over tid vil du opleve, at du er i stand til at tillade eller afvise tanker. Dit rigtige “jeg” er ikke en samling af tanker, men noget langt dybere. Dette er den mest betydningsfulde realisering af meditation – at du ikke behøver at være en slave til dine tanker.

Gennem meditation, opnår du magt til at kontrollere dine tanker, og til tider stoppe dem helt. Du må ikke miste modet, hvis du ikke kan opnå ro i sindet med det samme. Det tager tid og øvelse. Mere er der virkelig ikke i det; Meditation er en enkel og spontan handling. Desværre er vores sind vænnet til uro og kompleksitet, og det tager tid at aflære dårlige vaner.

Sådan kommer du i gang med meditation
Giv din stemme!

Ingen kommentarer

Relateret indlæg

  1. Hvorfor du bør meditere - [...] mennesker kunne godt tænke sig at komme i gang med meditation, men føler ikke, at de har tid til …
  2. Få mere tid i din hverdag - [...] at læse en god roman i en time, praktisere meditation eller lave noget håndværk. Du vil føle dig forkælet, …
  3. Få bedre søvn med meditation - [...] Der er en anden ting, du kan gøre, og det er at praktisere meditation hver dag. [...]
  4. Giv slip på dine negative tanker - [...] at skubbe de negative tanker ud af dit sind. Men stop op og overveje en anden tilgang, noget du …

NLP-Blog 2008-2016, webmaster@nlp-blog.dk, Lynby Hovedgade 54A, 2., 2800 Kongens Lyngby, Danmark, Mobil: +45 31 21 79 44