Pages Navigation Menu

NLP handler om den måde vi skaber vores egen virkelighed, oplevelser og tanker og om vores relationer til andre mennesker!

9 enkle måder at skabe et mere fredeligt liv

Livet handler om balance. At være produktiv og opnå succes er den ene halvdel af ligningen, men der er en lige så vigtig anden halvdel, og det er at finde fred i dit liv.

At leve i fred handler om at leve harmonisk med dig selv, andre, og alle levende væsener omkring dig. Et liv med fred er både en udgående og en indadgående proces. Udadtil er det en livsstil, hvor vi respekterer og elsker hinanden på trods af vores kulturelle, religiøse og politiske forskelle. Indadtil har vi alle brug for at søge i vores hjerter og sind og forstå den frygt, der giver impuls til vold. Ved at fortsætte med at ignorere raseriet indeni vil stormen udenfor aldrig stilne af. Selvom du har din egen mening om en fredelig eksistens i henhold til dine overbevisninger og livsstil, er der nogle basale ting, der ikke kan overses. Her er de trin, der kan hjælpe dig til at opdage din rejse mod at leve i fred med dig selv og andre.

9 enkle måder at skabe et mere fredeligt liv

9 enkle måder at skabe et mere fredeligt liv

1. Søg at elske, ikke kontrollere andre

Det første store skridt til at leve fredeligt er at ophøre med at søge magt over mennesker og resultater i dit liv. Når du forsøger at kontrollere folk handler det om at forsøge at påtvinge din vilje og virkelighed på andre uden at stoppe op for at se deres side af tingene. En kontrollerende tilgang til relationer vil holde dig i konflikter med andre. At gå fra en vilje til at kontrollere til en bred tilgang med at elske andre i stedet, herunder deres fejl og forskelle, er vejen til et fredeligt liv.

2. Find din indre fred

Tilbringe ti minutter et fredeligt sted, såsom under et skyggefuldt træ eller i parken, overalt hvor du kan sidde stille og roligt uden distraktioner, mindst en gang om dagen. Uden indre fred, vil du føle dig i en konstant tilstand af konflikt. Du vil være konstant ulykkelig, hvis du forsøger at fylde dit liv med ejendele eller forsøger at fremstå perfekt uden at stoppe og værdsætte dine indre værdier. Find et dejligt roligt sted at stoppe op, når du er vred, tag en dyb indånding og slap af. Sluk for fjernsynet og computeren. Kom ud i naturen, hvis det er muligt, eller tag en god, lang gåtur. Sæt noget roligt musik på eller skru ned for lyset. Når du føler dig rolig igen, stå op og fortsæt med dit liv.

3. Moderer dine overbevisninger

At tænke i absolutter og fastholde holdninger uden at overveje andre synspunkter er en sikker måde at leve et liv uden fred. Denne type af ekstremistisk tænkning fører som regel til reaktiv, forhastet og drevet adfærd, der er uden refleksion. Denne tilgang kan let føre dig i konflikt, når andre folk ikke er enige med dine overbevisninger. Forbliv fordomsfri og klar til at overveje dine holdninger. Det er mere givende, fordi du vil vokse som person og leve i større harmoni med dem omkring dig.

4. Vær tolerant

Tolerance i alt, hvad du tænker og gør, vil gøre en forskel i dit liv og i andres liv omkring dig. Tolerance for andre handler om at værdsætte forskellighed, mangfoldigheden i det moderne samfund, og være villig til at leve og lade andre leve også. Når du undlader at tolerere andres overbevisninger, måder at være på, og udtalelser, kan slutresultatet være diskrimination, undertrykkelse, dehumanisering og i sidste ende vold.

5. Vær freden selv

En fredelig person bruger ikke vold mod en anden person eller et dyr (som også omfatter små modbydelige insekter). Mens der er meget vold i denne verden, kan du træffe et valg om ikke at lade vold, drab og krig være en del af din livsfilosofi.

6. Refleksion og eftertanke

Undgå at reagere med vrede eller vold, hvis nogen sårer dig fysisk eller mentalt. Stop op og tænk. Vælg i stedet at reagere fredeligt.

7. Søg tilgivelse, ikke hævn

Lev i nuet, ikke i fortiden. At dvæle ved det, der burde have været og genopleve tidligere sår vil holde negativitet fra fortiden i live og bringe konstant indre konflikt. Tilgivelse giver dig mulighed for at leve i nuet, at se frem til fremtiden, og at lade fortiden lægge sig forsigtigt. Tilgivelse er den ultimative sejr, fordi det lader dig nyde livet igen ved at slutte fred med fortiden.

8. Lev i glæde

Det er en modgift til vold, at vælge at se verdens vidunder. Det er svært at være voldelig over for det, som du ser som smukt, vidunderligt, fantastisk og glædeligt. Den største fortvivlelse ved krige kommer fra ødelæggelsen af uskyld, skønhed og glæde. Glæde bringer fred til dit liv, fordi du altid er parat til at se, hvad der er godt i andre og verden, og at være taknemmelig for de vidunderlige aspekter af livet.

9. Vær den forandring, du ønsker at se i verden

Vold starter med din accept af det som en mulig en løsning. Det er i dig selv, at du nødt til at stoppe volden og blive fredelig. Du må ændre dig selv, før du kan ændre verden. Når alt kommer til alt, er det dit eget bevidste valg at ville leve i fred. Du er fri til at vælge din egen vej, men uanset hvilken vej du vælger så husk på, at alle dine handlinger vil påvirke dem omkring dig.

9 enkle måder at skabe et mere fredeligt liv
5 (100%) 1 vote

Ingen kommentarer

Relateret indlæg

  1. Hvorfor du bør meditere - […] du får renset hovedet og tankerne, bliver resten af din dag mere produktiv. Intet er bedre end følelsen af …

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

NLP-Blog 2008-2016, webmaster@nlp-blog.dk, Lynby Hovedgade 54A, 2., 2800 Kongens Lyngby, Danmark, Mobil: +45 31 21 79 44