Pages Navigation Menu

NLP handler om den måde vi skaber vores egen virkelighed, oplevelser og tanker og om vores relationer til andre mennesker!

Er du groet fast? Trænger du til forandring?

Mange mennesker føler sig fanget i tilværelsen og har svært ved at komme videre. Læs om de 5 tegn på, at du er groet fast, og se hvordan du kommer videre.

Føler du, at du groet fast i dit job, i et forhold eller mangler du udfordringer i hverdagen, så er du bestemt ikke alene. Det er let at falde i en tilfredsheds-fælde, hvor den ene dag tager den anden, og du egentligt føler dig godt tilfreds med tilværelsen. Men pludselig en dag, begynder du at tænke over tingene og reflektere over tilværelsen. Kunne det være bedre? Er der et bedre job, nye forhold eller oplevelser, du går glip af? Måske bliver du ufrivilligt revet ud af din magelige dagligdag og bliver tvunget til at kigge på din tilværelse med nye øjne pga. fyring, et brud fra din partner eller andre uventet hændelser.

Er du groet fast? Trænger du til forandring?

Er du groet fast? Trænger du til forandring?

Det værste, vi kan her i livet, er at lade os nøjes. Du har kun en chance her i livet, og det er dit ansvar at gribe den. Du behøver ikke at nøjes med det næst bedste, men det kræver, at du tager et bevidst og kritisk blik på dig selv. Her er 5 tegn på, at du er groet fast i jobbet, forhold eller andre områder af livet.

1.) Du synes tiden går for langsomt
Kan du ikke vente til der er frokost? Eller du har fri? Eller week-end? Hvis det sker ofte for dig, så er det sandsynligvis, fordi du keder dig og ikke er tilfreds med din nuværende situation. Hvis du synes om, det du foretager dig, så går tiden ikke for langsomt tværtimod – du vil opleve det, som om tiden går alt for hurtig.

2.) Du har svært ved at komme op om morgenen
Hvis du virkelig er tilfreds med din tilværelse, så burde det være nemt at komme op om morgenen. Du vil se frem til dagen, dit arbejde og mødet med de mennesker, du holder af. Du vil glæde dig til dagens udfordringer. Hvis du bare har lyst til at sove videre, når vækkeuret ringer, så kan det være, fordi du er groet fast og ikke har udfordringer og oplevelser i dagligdagen.

3). Du drømmer om et helt andet liv
Når dine tanker løber af sted, drømmer du så om en fremtid, som er helt anderledes fra din nuværende situation? Vi drømmer os alle væk til bedre steder en gang imellem, men det kan være et tegn på, at du er utilfreds med dit liv i dag, og dine tanker og drømme ubevidst fortæller dig det.

4.) Du bliver tit misundelig
Tager du ofte dig selv i at blive misundelig på andre? Ønsker du, at du havde deres bil, bolig, job, partner osv. Der er ikke noget i vejen med at stræbe efter noget bedre her i tilværelsen. Men ønsker du, at du var en anden eller havde deres liv, er det et usundt tegn. Du bliver aldrig tilfreds med din egen tilværelse, hvis du bliver ved med at måle dig med andre. Nyd i stedet dine egne succeser og stræb positivt imod dine egne mål i stedet for at fokusere på andre.

5.) Du flygter fra nuet
Alkohol, overspisning, tv, internet og computerspil bruges af mange som flugt fra tilværelsen og hverdagen. Har disse en stor plads i dit liv, bør du overveje, om du bruger det for at flygte fra noget.

Det er svært at erkende, at du er groet fast og ikke får det ud af dit liv, som du kunne, og du drømmer om. Men erkendelse er heldigvis første skridt videre. At komme videre kan ofte involvere store beslutninger og skridt. Du vil sikkert opleve en intern modstand mod forandring. Det er helt naturligt.

Hvor i dit liv nøjes du? Lav en liste over de områder, hvor du føler, du er groet fast – og sæt dig nogle mål for, hvad du ønsker. Find ud af hvad det kræver at nå dem og hvilke barrierer, du ser for dem. Start med at identificere hvilke overbevisninger, der begrænser dig.

Er du groet fast? Trænger du til forandring?
5 (100%) 2 votes

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

NLP-Blog 2008-2016, webmaster@nlp-blog.dk, Lynby Hovedgade 54A, 2., 2800 Kongens Lyngby, Danmark, Mobil: +45 31 21 79 44