Pages Navigation Menu

NLP handler om den måde vi skaber vores egen virkelighed, oplevelser og tanker og om vores relationer til andre mennesker!

Lær elsk dig selv

Udtrykket “du kan ikke tiltrække kærlighed i dit liv, før du lære at elske dig selv” er meget sandt. Når du går igennem negative perioder i dit liv og kæmper med dine forhold, sundhed, penge og din egen syn på dagligdagen – så er det sandsynligt, at du også oplever en periode, hvor du ikke rigtig kan lide eller elske dig selv.

Det flygtige “lykke”-mål, vi alle har i baghovedet, har meget mere at gøre med, hvordan vi har det med os selv, end hvad der sker omkring os … så lad os tage fat på at lære at elske os selv.

Når du har det dårligt med dig selv, har du tendens til at:

 • Bruge konstant energi på at kæmpe med dig selv, som gør dig træt, giver lav energi, dårligt immunforsvar, mindre opmærksomhed til alt omkring dig, dårligt kropssprog og sociale færdigheder.
 • Du mister perspektiv på den objektive virkelighed. I stedet skaber du forestillinger af den værst tænkelige situation og udlever dem hver dag.
 • Du kommer til at virke som enten selvoptaget, svær at være sammen med, vred eller så lukket ind i dig selv, at de fleste mennesker ikke vil have noget at gøre med dig.

Hvad der er mest udfordrende, når du er i denne tilstand er, at du ved, du er i denne tilstand.

Det starter ganske ubevidst med tvivl, bekymringer eller et aspekt af din karakter, du slår ned på dig selv om.

Her er nogle eksempler på, de mest almindelige på udtryk for lavt selvværd:

 • Jeg har dårlige sociale færdigheder, jeg er genert eller bare ikke god i sociale situationer.
 • Jeg kan tilsyneladende ikke udleve mine drømme – Jeg kommer ingen vegne.
 • Jeg kæmper med mit helbred eller energi – Jeg har bare ikke det samme drev som 99% af befolkningen.
 • Jeg er skrøbelig – Jeg kan ikke klare afvisning eller tilbageslag … ligesom andre kan.
 • Ingen kan lide mig … Jeg kan bare ikke finde ud af hvorfor, men sådan ER det.

Lyder det bekendt?

Det der sker, er, at du tager en opfattet fejl i din karakter og vender det til en grund til at slå ned på dig selv hele tiden hver dag … uden egentlig at vide, hvad effekt det har på dit liv.

Men giver det virkelig mening?

Her er et par fakta, som kan ændre din holdning og hjælpe dig til at kunne elske dig selv igen:

 • Vi er alle bedre til nogen ting end andre … hvis du ikke kan lave mad, betyder det, du er en mindre person, eller at du skal hade dig selv? Seriøst, hvis du har udfordringer i visse situationer i livet, bør det ikke tage væk fra alle de ting, du er god til. Måske er du ikke festens midtpunkt, men 1 til 1 er du sikkert en meget spændende person. Der er altid positive sider ved eventuelle konstaterede svagheder, du har, så begynd at fokusere på det positive.
 • Ingen er perfekt, måske nogen er socialt bedre end dig, men chancerne er, de lider med deres egen lave selvværd på andre områder (måske deres evne til at være alene, at være komfortable i deres eget selskab eller i 1 til 1 sociale situationer).
 • Vi kan alle udvikle os … så du kan mene, du er svag i et bestemt område i dag, men faktum er, at vi kan forbedre disse situationer, og det sker ofte naturligt, som vi modnes. Så det der er i dag, er IKKE, hvad der vil være i morgen.

At lære at elske dig selv er en af de vigtigste ting, du kan gøre lige nu for at ændre hele din fremtid til det bedre … Husk det og sørg for at minde det selv på det mindst én gang hver dag, så du kan arbejde på at lære at elske dig selv.

Lær elsk dig selv
Giv din stemme!

NLP-Blog 2008-2016, webmaster@nlp-blog.dk, Lynby Hovedgade 54A, 2., 2800 Kongens Lyngby, Danmark, Mobil: +45 31 21 79 44