Pages Navigation Menu

NLP handler om den måde vi skaber vores egen virkelighed, oplevelser og tanker og om vores relationer til andre mennesker!

Sådan bliver du en effektiv kommunikator

Vidste du, at din evne til at kommunikere effektivt med andre vil gøre mere for at gøre din succes end nogen anden færdighed, som du kan udvikle?

Næsten 85% af hvad du udrette i din karriere og i dit personlige liv vil blive bestemt af, hvor godt du kan få dit budskab igennem, og hvor dygtig du er til at inspirere andre folk til at tage handling på dine ideer og anbefalinger.

Når du er i stand til at mestre evnen effektiv kommunikation, vil du komme til at leve et liv fuld af ubegrænset lykke. Forestil dig at være i stand til at udtrykke dig åbent og ærligt i sådan en grad, så andre er påvirket til at gøre noget på grund af, det du har at sige, og hvordan du siger det.

Selv hvis du er begrænset i uddannelse, erfaring eller intelligens, er evnen til at kommunikere effektivt med andre det mest kraftfulde, ubegrænsende succes-værktøj, du nogensinde kan få.

Næsten 99% af alle vanskeligheder og misforståelser mellem mennesker, og inden for organisationer er forårsaget af nedbrud i kommunikationsprocessen. Enten siger folk ikke, hvad de mener klart nok, eller modtager andre mennesker ikke den besked, der blev sendt i den form, der var hensigten.

Den gode nyhed er, at effektiv kommunikation er en indlært færdighed.

De 3 elementer i direkte kommunikation

Ifølge Albert Mehrabian fra UCLA, er der 3 elementer i al direkte, ansigt- til-ansigt kommunikation. De elementer er det talte ord, tonefald og kropssprog.

Det talte ord

Ord alene tegner sig for 7% af et budskab . For effektiv kommunikation kan finde sted, skal alle tre dele af meddelelsen naturligvis være kongruent og i overensstemmelse med hinanden. Hvis der ikke er nogen kongruens, vil modtageren blive forvirret og vil have en tendens til at acceptere den fremherskende form for kommunikation snarere end den bogstavelige betydning eller ord.

Vægten og Tone

Vægten og tonen, af det der bliver sagt, har magt til helt at ændre det budskab, der kommunikeres. Ofte vil du sige noget til en person, og de kan blive fornærmet. Når du udtrykker, at de ord, du brugte var ment i bedste hensigt, vil den anden person fortælle dig, at det var din tone , der var problemet.

Kropssprog

Hold øje med dit kropssprog. Du kan dramatisk øge effekten af din kommunikation ved at læne mod den der taler eller flytte din vægt frem mod tæerne. Hvis du kan vende ansigtet direkte mod den person og give dem direkte øjenkontakt, kombineret med fuldt fokuseret opmærksomhed, fordobler du effekten af, det du siger.

Jo mere du kan koordinere alle disse 3 ingredienser, des mere slagkraftige dit budskab vil være, og jo større er sandsynligheden for, at den anden person både forstår og reagerer den måde, du vil have dem til.

Den vigtigste del af god kommunikation er klarhed. Når du spørger eller sige noget klart og derefter venter roligt og tålmodigt på et fyldestgørende svar, vil du blive overrasket over, hvor meget hurtigere processen med at sende og modtage budskaber finder sted.

De allerbedste kommunikatorer er dem, der er de allerbedste til at bede om de ting, de ønsker.

De stiller spørgsmål for at afdække de reelle behov og bekymringer hos den anden person. De stiller spørgsmål for at belyse indvendinger og problemer, som den anden person måtte have med, det de foreslår.

Når du søger først at forstå, ved at stille spørgsmål og lytte opmærksomt til svarene, og ved at præsentere dit synspunkt og dine anmodninger på en sådan måde, at de er i overensstemmelse med interessen hos den anden person, vil du blive meget mere effektiv tili at få den anden person til at handle på en måde, der vil være til gavn for jer begge.

Når du kan mestre effektiv kommunikation, opnår du ikke kun utrolig klarhed i, hvad du tænker, siger og gør, men du vil også blive kendt som en respekteret kommunikator overalt du kommer.

Sådan bliver du en effektiv kommunikator
Giv din stemme!

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

NLP-Blog 2008-2016, webmaster@nlp-blog.dk, Lynby Hovedgade 54A, 2., 2800 Kongens Lyngby, Danmark, Mobil: +45 31 21 79 44