Pages Navigation Menu

NLP handler om den måde vi skaber vores egen virkelighed, oplevelser og tanker og om vores relationer til andre mennesker!

Effektive coaching spørgsmål

Hvis coaching handler om at hjælpe en person at identificere egne løsninger til at bevæge sig fremad, så ligger evnen til at stille effektive coaching spørgsmål i hjertet af en god coach.

Størstedelen af en coaching session skal typisk bruges på, at den coachede giver sig tid til at reflektere over og besvare de spørgsmål coachen stiller. Den øvrige tid går til at coachen stiller spørgsmål, sammenfatter, afklarer og giver feedback .

Hvem gør du det for?

Den første regel for at stille effektive coaching spørgsmål, er at huske, at sessionen tilhører den coachede. Som coach, vil du stille spørgsmål til gavn for den coachede og ikke dig selv! Det kan virke åbenlyst, men det er let, som coach at lade sessionen styre af egne tanker og ideer til løsninger på de udfordringer den coachede står med.

Når du tager tankegang om at hjælpe den coachede med finde sine egen unikke løsning og ikke dine egne, vil du helt naturligt blive bedre til stille de rigtige spørgsmål.

Formålet med effektive spørgsmål

Din ekspertise som coach skal vise sig i din af din evne til at stille en bred vifte af spørgsmål på det rigtige tidspunkt og hjælpe den coachede på følgende måder:

  • Få indsigt, forståelse og perspektiv
  • Fremkalde dybere eller alternativ tænkning
  • Udfordre nuværende tankegang
  • Evaluere sig selv og sin situation
  • Udforske muligheder
  • Udforske fakta, tanker og følelser
  • Kigge på udfordringer fra en anden synsvinkel
  • Planlægge og skride til handling

Generelt vil åbne spørgsmål fremkalde et længere og mere uddybende svar end lukkede spørgsmål, og du bør undgå flere spørgsmål (som kun vil forvirre) og ledende spørgsmål, som i realiteten indebærer et svar du tror, den coachede skal give (ikke rigtig coaching)…

Ikke alle coachede vil reagere på samme måde på de samme spørgsmål, og som du opbygger din erfaring som coach, vil du opdage at nogle spørgsmål fungerer særligt godt for nogle kunder, og andre mindre godt. Og du vil gradvist opbygge en portefølje af spørgsmål, som du instinktivt vil vide, hvornår du skal bruge på hvilket tidspunkt.

Effektive coaching spørgsmål
Giv din stemme!

NLP-Blog 2008-2016, webmaster@nlp-blog.dk, Lynby Hovedgade 54A, 2., 2800 Kongens Lyngby, Danmark, Mobil: +45 31 21 79 44