Pages Navigation Menu

NLP handler om den måde vi skaber vores egen virkelighed, oplevelser og tanker og om vores relationer til andre mennesker!

By på skrump – vægttab og motivation

DR viser i løbet af efteråret programmet By på skrump, hvor indbyggerne i Ebeltoft engageres i stort slanke- og sundhedsprojekt.

By på skrump er et landsdækkende projekt, der har til formål at sække fokus på sundhed . Og lad det være sagt med det samme. By på skrump er først og fremmest et underholdningsprogram. Der kan rettelig rejses kritik af, at programmet i sin form udstiller deltagerne og med “gråd, sved og tåre” appellerer til følelsesporno og laveste fællesnævner. Specielt Puk Elgård i værtsrollen virker særdeles uden empati og fornemmelse for deltagernes situation på en meget damebladsredaktør artig facon. På den måde adskiller programmet sig ikke fra lignende danske og udenlandske shows, der har kørt over skærmen i stor stil de seneste år. Og det er egentlig en skam, for projektet er både velment og sympatisk.

Deltagerne skal slanke sig igennem en total livsstilsændring, der omfatter motion, kostomlægning og udvikling af personlige redskaber til mål og motivation. “Coach med mere” Chris MacDonald bla. kendt fra andre Tv-programmer går forrest som motivator sammen med psykolog Camilla Holst.

Trods programmets underholdende form er der en del at tage med. Både for de deltagende personer, men også de mange seere, som måske føler sig inspireret til selv at gå i gang med vægttab og en sundere livsstil. I den forbindelse vil jeg gerne henlede opmærksomheden til programmets hjemmeside, hvor du finder en hel sektion med artikler og øvelser i motivation. Specielt øvelsen i successtrategier kan anbefales. En øvelsen i grundlægende mentaltræning, med udgangspunkt i mange teknikker kendt fra NLP, som visualisering, feedback og outcomes.

Det bliver spændende at følge By på skrump de kommende uger. Lad os håbe niveuat hæves en anelse, så programmets gode intentioner ikke helt ofres på underholdningens alter.

By på skrump – vægttab og motivation
Giv din stemme!

NLP-Blog 2008-2016, webmaster@nlp-blog.dk, Lynby Hovedgade 54A, 2., 2800 Kongens Lyngby, Danmark, Mobil: +45 31 21 79 44