Pages Navigation Menu

NLP handler om den måde vi skaber vores egen virkelighed, oplevelser og tanker og om vores relationer til andre mennesker!

7 måder til at bryde ud af din comfort zone og leve et mere spændende liv

Det er nemt at komme til at sidde fast. Pak dig dybere og dybere ind i den varme, sikre og betryggende comfort zone. Men hvis du ønsker at forbedre dit liv, vil du før eller senere blive nødt til at træde ud af denne zone. Fordi det er der, du finder alle de nye og spændende oplevelser. Hvor du vil finde frihed fra kedsomhed.

Her er 7 ideer, som kan hjælpe dig med at komme ud af din comfort zone. Nogle er måder at gøre processen lettere. Nogle er måder, du måske ikke selv har tænkt på (eller glemt).

1. Mød din frygt. Men gør det i små skridt.

Dette er en af de bedste måder at overvinde frygten og komme ud af din comfort zone. Hvad der holder os tilbage i vores zone af komfort er ofte en frygt, eller det føles overvældende at stå ansigt til ansigt med frygten. Dette er en løsning på disse to problemer. Det giver dig mulighed for at strække din comfort zone og langsomt gøre det mindre ubehageligt og skræmmende.

Hvis du for eksempel er nervøs anlagt socialt, føler du dig måske ikke i stand til at spørge folk ud på dates med det samme. Frygten for at blive afvist, og at andre måske tror mindre om dig, hvis du bliver afvist kan gøre, du ikke føler sig i stand til at stille spørgsmålet.

Så tager du små skridt i stedet. Som først bare at sige hej til folk. Eller begynder at tale mere med folk online via fora og dating sider. Og så forsøger du at være mere involveret i samtaler på arbejdet eller i skolen for at øve dine samtale-muskler.

Du bliver på den måde gradvist mere ubevidst om dig selv i de sociale situationer, eller det du er bange for. Eller, prøv at se det i et mere motiverende lys, at du er ved at opbygge mod og udvide din comfort zone i dette område af dit liv (hvilket er noget, der ofte siver over til andre områder af livet også).

Så identificere din frygt. Lav så en plan med nogle mindre skridt, du kan tage til gradvist at mindske dit ubehag.

Bryd din comfort zone

Bryd din comfort zone

2. Prøv noget underligt

En oplagt måde at komme ud af din comfort zone er at gøre noget nyt. Men en mere interessant mulighed kunne være at tænke på at gøre noget underligt. Når du vælger noget nyt kan du vælge noget, der er i overensstemmelse med din personlighed. Men så kan dine erfaringer blive begrænset. Vælg i stedet noget, der slet ikke ligner dig. Noget, der ikke er dig, som du er lige nu. Noget, som du – og / eller mennesker tæt på dig – ikke ville tro, at du ville gøre.

3. Få nogen nye bekendtskaber

Det vil udsætte dig for nye oplevelser, meninger og interesser. Og det handler ikke bare om at møde nye mennesker på sædvanlig vis. Prøv bare at læs en biografi om en person, du ikke ved noget om. Begynd at læse en bog fra en forfatter, du ikke har læst før. Læs om et tilfældigt emne på Wikipedia. Eller begynd at følge en hjemmeside, om noget, du normalt aldrig læser om.

4. Tag en ven med dig

Normalt er det ofte lettere ikke at gøre det alene. Og dette gælder for mange situationer. Herunder når du tager et følelsesmæssigt bungee jump, som at komme ud af din comfort zone kan være.

Det er nok den mest populære måde at få dig ud af din comfort zone. Hvis du går til en fest, hvor du kun kender få mennesker, så kan det være lettere at tage en ven med. Hvis du har besluttet at begynde at gå til gymnastik, kan det være lettere at komme i gang og tage af sted hver uge, hvis du har en partner.

Men der er også potentielle ulemper til at tage venner med. Hvis du er til fest med din ven, så vil du måske ikke møde og lære at kende så mange nye mennesker. Hvis du går til gymnastik med en partner, kan det føre til i kun taler sammen og fokusere mindre på at få en god træning.

5. Uddan dig selv

Din komfort zone kan beskytte dig fra imaginære farer. Måske er tingene ikke så svære eller skræmmende, som du forestiller dig? Undersøg tingene lidt. Oplysning og informationer kan sprede ikke så lidt af din frygt og nervøsitet.

Søg lidt på Google. Læs bøger og blogs. Spørg nogen, der har været der før. Ved at læse og høre om, hvad andre, der har gjort det samme, du er ved at gøre; så, hørte og følte, så kan du kan ikke bare mindske negative følelser, men også få nogle meget værdifulde og praktiske tips.

6. Fyld dit sind med positive oplevelser

Indse at det kan være sjovt at komme ud af din comfort zone på trods af, hvad dit sind og følelser fortæller dig, før du går i gang. Tænk tilbage til de tidligere gange, hvor du har brudt ud af din comfort zone. Hold fokus på de positive oplevelser, da du kom der ud, da du tog en chance. Det var ikke så slemt, det var faktisk sjovt og spændende, og noget nyt for dig.

Ofte afspiller vi automatisk vores negative erfaringer – eller negative fortolkninger af begivenheder – i vores sind, før vi er ved at gøre noget nyt. Og vi glemmer de positive oplevelser og vores tidligere positive resultater. Undgå den fælde. Lad de gode minder flyde gennem dit sind i stedet og lad tingene blive lettere.

7. Andre metoder til at pumpe dig op

Udover at huske positive oplevelse, er der en hel masse ting, du kan gøre for at pumpe din følelsesmæssige tilstand op midlertidigt. Her er en lille liste over sådanne tips:

 • Brug musik – Lyt til opløftende og motiverende musik.
 • Brug din krop – Hvordan du bruger din krop påvirker din følelsesmæssige tilstand. Bevæg dig på en sikker måde, og du vil snart føle sig mere tryg. Bevæg dig på en ophidset måde, og du vil snart føle sig mere ophidset.
 • Brug din fantasi – Luk øjnene. Visualiser, hvor fantastisk alt vil udfolde sig. Hvor vidunderligt og begejstret du vil føle dig. Dette er en hel del mere nyttigt end at se i dit sind, hvordan alt vil ende galt.
 • Brug meditation – Meditation er nyttigt til at give dig et positiv løft.
 • Brug din vejrtrækning – Ikke ligefrem en måde at pumpe dig op, men snarere at berolig dig hurtigt.
7 måder til at bryde ud af din comfort zone og leve et mere spændende liv
Giv din stemme!

En kommentarer

 1. Rigtig god artikel.

  Et andet godt tip er at det jo ikke kun er indenfor eller udenfor komfortzonen. Inden “panik” zonen, er udviklingszonen. Og det er her man lærer nye ting og det derfor er hensigtsmæssigt at kommer derud en gang i mellem :)

Relateret indlæg

 1. Kreativitet og problemløsning - [...] mønstre. Vi fortsætter med at skabe mønstre, skemaer og rutiner for næsten alt, hvad vi gør. Faktisk er vores …
 2. Nogle få ting mennesker med stor selvtillid ikke gør - [...] selvsikre mennesker undgår deres comfort zone, fordi de ved, det er et sted, hvor drømme dør. De forfølger aktivt …
 3. 3 måder du gør dit liv sværere end det behøver at være - […] Og sandheden om, hvordan almindelige mennesker opnår enorm glæde og utrolige bedrifter er, at de træder ud af deres …

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

NLP-Blog 2008-2016, webmaster@nlp-blog.dk, Lynby Hovedgade 54A, 2., 2800 Kongens Lyngby, Danmark, Mobil: +45 31 21 79 44