Pages Navigation Menu

NLP handler om den måde vi skaber vores egen virkelighed, oplevelser og tanker og om vores relationer til andre mennesker!

Belbin Test

Med en Belbin test kan du analysere sammensætningen af en gruppe og de indbyrdes roller og optimere dit team iht. Belbin.

Meredith Belbin er blevet kendt for udviklingen af metoder til analyse og sammensætning af optimale performende grupper, de såkaldte Belbin teams. I følge Belbin har vi flere funktioner i en gruppe, dels en funktionel rolle, der relaterer til den konkrete opgave eller funktion, vi udfylder. Udfyldelsen af den rolle sker gennem vores faglige kompetencer.

Den anden rolle – vores teamrolle – relatere til vores samarbejde med gruppen og bidrag til det overordnet mål. Her er vores individuelle personlige og sociale kompetencer af betydning.

En Belbin test definere forskellige roller for medlemmerne af et team pba. 9 forskillige adfærdsmønstre. Det er altså en personlighedstest for grupper. De enkelte roller i en Belbin test bliver defineret udfra en selvevaluering af en række spørgsmål. De fleste teammedlemmer vil ofte passe på flere roller, men har som regel et ”best fit”.

En Belbin test er et værktøj til en systematisk tilgang til teamwork og teambuilding, der tager udgangspunkt i de enkeltes faglige og personlige egenskaber og deres indflydelse på teamsamardejdet.

Belbin Test
3 (60%) 2 votes

NLP-Blog 2008-2016, webmaster@nlp-blog.dk, Lynby Hovedgade 54A, 2., 2800 Kongens Lyngby, Danmark, Mobil: +45 31 21 79 44