Pages Navigation Menu

NLP handler om den måde vi skaber vores egen virkelighed, oplevelser og tanker og om vores relationer til andre mennesker!

Drop behovet for anerkendelse

Vidste du, at en væsentlig kilde til stress i dit liv er “frygten for afvisning” eller “frygt for kritik?”. Denne frygt kommer ofte af et usundt behov for anerkendelse.

Denne frygt for afvisning manifesterer sig i en over-bekymring for anerkendelse eller misbilligelse fra din chef eller andre mennesker. Frygten for afvisning læres ofte i den tidlige barndom som følge af forælder giver barnet, hvad psykologer kalder “betinget kærlighed”.

Hæv dig over behovet for anerkendelse

Mange forældre begår den fejl at give kærlighed og anerkendelse til deres børn, når deres børn gør noget, som de ville have dem til at gøre. Et barn, der er vokset op med denne form for betinget kærlighed har tendens til at søge ubetinget anerkendelse fra andre hele hans eller hendes liv. Når barnet bliver voksen, er dette behov for anerkendelse fra moderselskabet overført til arbejdspladsen og til chefen og kolleger. Den voksne medarbejder kan så blive over-optaget af udtalelser fra chefen. Denne optagethed kan føre til en besættelse med at udføre opgaverne til en ubestemt høj standard.

Undgå ”Type A” adfærd

Lægerne Rosenman og Friedman, to hjertespecialister fra San Francisco, har defineret denne besættelse for performance som “Type A”-adfærd. Eksperterne har konkluderet, at ca 60% af mænd og så mange som 30% af kvinderne er mennesker med Type A adfærd.

Undgå at brænde ud

Denne Type A adfærd kan variere fra milde former til ekstreme tilfælde. Mennesker, der er, hvad de kalder “sande Type A’er ” plejer at lægge så meget pres på sig selv for at performe for at behage deres chef, at de brænder sig selv ud. De dør ofte af hjerteanfald, før de fylde 55 år. Denne Type A adfærd, udløst af betingede kærlighed i barndommen, er et meget alvorlig stress-relaterede fænomen på mange arbejdspladser.

Nogle konkrete øvelser

Her er 2 ting du kan gøre med det samme for at håndtere frygten for afvisning, kritik og misbilligelse.

  1. Først indse og accepter, at andres meninger ikke er vigtige nok for dig til at føle sig stresset, ulykkelig eller overbekymret om dem. Selv hvis de slet ikke kan lide dig, har det intet at gøre med dit eget personlige værd og værdi som person.
  2. For det andet, skal du nægte at være over bekymret over, hvad du tror, folk tænker om dig. Faktum er, at de fleste mennesker ikke tænker dig på overhovedet! Slap af og kom videre med dit liv.

 

Drop behovet for anerkendelse
Giv din stemme!

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

NLP-Blog 2008-2016, webmaster@nlp-blog.dk, Lynby Hovedgade 54A, 2., 2800 Kongens Lyngby, Danmark, Mobil: +45 31 21 79 44