Pages Navigation Menu

NLP handler om den måde vi skaber vores egen virkelighed, oplevelser og tanker og om vores relationer til andre mennesker!

AHA! Tanker skaber forandring

Du kender “AHA-oplevelsen” – hvor du pludselig oplever en forståelse af noget, som førhen har været svært eller umuligt, på et øjeblik har du løsningen. AHA-oplevelsen giver en følelse af glæde, lettelse og sejr!

AHA-oplevelser kan handle om noget meget simpelt – du kommer i tanke om, hvor du har lagt dine nøgler. Eller det kan handle om, at du pludselig finder løsningen på et alvorligt livsproblem. AHA-oplevelser kan komme uden varsel, men i dag kan det også lade sig gøre at skabe en AHA-oplevelse!

Tanker har det med at køre i de samme baner. Det er en fordel i mange situationer. Det sparer energi – både mentalt og fysisk, at vi ikke hele tiden skal starte ved Adam og Eva, når vi skal forstå verden og os selv, og når vi skal gøre de ting, vi plejer at gøre i hverdagen. Men det kan også blive et problem, når tanker, følelser og kropsoplevelser kører i den samme rille. Det kan gøre det vanskeligt at lave de forandringer, som vi ønsker os.

Få det bedre nu

Nogen mennesker må bruge mange timer af deres liv på at kæmpe med fysiske og psykiske problemer, tilsyneladende uden at det nytter noget. Andre oplever, at det stille og roligt forandrer sig til det bedre. Og så er der nogen, som oplever et pludseligt, næsten mirakuløst “gennembrud” – så de får oplevelsen af et helt nyt liv.

De fleste husker begivenheden længe efter eller altid. Nogen oplever det som noget spontant og uforklarligt, andre oplever, at det skete i en bestemt situation, f.eks. i mødet med et andet menneske – eller som en dyb inspiration fra en film eller en bog, osv. osv. Det kan være som den sidste brik i et puslespil, du har arbejdet på i lang tid, eller det kan opleves som noget, du har været helt uforberedt på.

Det er i allerhøjeste grad interessant at finde ud af, hvad der sker, når nogen oplever, at deres problem pludselig opløses, en fundamental AHA-oplevelse! Kan vi lære at skabe fundamentale AHA-oplevelser, som løser selv alvorlige problemer i ét nu? Det vil spare os for meget besvær og lidelse. Der er noget, som tyder på, at det faktisk kan lade sig gøre. I dag ved vi en hel masse om, hvordan tanker og følelser fungerer – i sindet, i hjernen og i kroppen. Samtidig er der naturligvis meget, som vi ikke ved noget om (endnu). Men lad os i det mindste bruge den viden, vi har i dag.

Tankemønstre, følelser og krops-oplevelser (f.eks. smerter) er fantastisk komplicerede flow-mønstre af information i hjernen og i kroppen – på mange planer. Man kan i dag se disse mønstre på scanningsbilleder af hjernen og man kan måle forandringer i signalstoffer og hormonsystemer i kroppen ved forandringer i tanker- og følelser.

Noget af det sidste nye er, at forskere har konstateret, at der kan ske forandringer dybt inde i cellerne, når tanker og følelser forandres fundamentalt, fordi bestemte grupper af vores gener aktiveres (såkaldte immidiate active genes). Der skabes simpelthen helt nye neurobaner – nye tanke- og hukommelsesspor i hjernen. Det er præcis det, der sker, når en fundamental AHA-oplevelse forandrer en persons tilværelse næsten fra det ene øjeblik til det andet.

Læs mere om, hvordan du skaber en AHA oplevelse.

AHA! Tanker skaber forandring
Giv din stemme!

Ingen kommentarer

Relateret indlæg

  1. Submodaliteter - [...] vores oplevelse og erindring af begivenheder. De er derfor også et meget kraftfuldt værktøj til forandringsprocesser og personlig udvikling. …

NLP-Blog 2008-2016, webmaster@nlp-blog.dk, Lynby Hovedgade 54A, 2., 2800 Kongens Lyngby, Danmark, Mobil: +45 31 21 79 44