Pages Navigation Menu

NLP handler om den måde vi skaber vores egen virkelighed, oplevelser og tanker og om vores relationer til andre mennesker!

Hvornår er det tid at ændre din rutine?

Vil du nå dine mål i livet, må de udrydde dine svækkende rutiner. Hvordan kan du vide, hvornår det er tid til at ændre din rutine? Her er nogle tegn:

  • Du spekulerer konstant på, hvad du skal bruge din tid på
  • Du føler dig ofte uinspireret, og som du er fanget i et hul
  • Du føler, du har travlt, men du ved ikke, hvad du har opnået i slutningen af ugen
  • Du føler en mangel på tilfredshed / opfyldelse med dig selv / dit liv
  • Du føler, du har brug for bevidst arbejde for at nå dine mål – Du kan ikke stole på dine rutiner for at nå dem
  • Dine daglige aktiviteter er mere af en opgave / forpligtelse end en inspiration
  • Dine daglige aktiviteter er ikke, hvad du gerne vil foretage dig, hvis du selv havde kontrol med dit liv
  • Du føler dig let træt, selvom du ikke har fået foretaget dig meget konkret

Fakta # 1: Effektive rutiner bygger bro mellem vision og virkelighed

Dine rutiner er, hvad bygger bro over kløften mellem din vision, dine langsigtede mål, dine handlingsplaner, og dit daglige liv. Hvis du har stærke mål, der tænder din indre gnist, men du har matte rutiner, som dræner dig hver dag, så er det klart, at der er et misforhold. Du kan drømme og forestille dig en bedre fremtid, men indtil du opbygger styrkende rutiner, kan din vision kun forblive en vision.

Fakta # 2: Effektive rutiner hjælper dig frem imod dine mål blot ved, at du holder dig til dem

Hvis din rutiner understøtter dine mål i livet, vil det hjælpe dig med at opnå store fremskridt i dine mål og drømme blot at følge dine rutiner. Du behøver ikke at investere yderligere energi i at tænke over dine langsigtede mål udover dine ugentlige opgaver, fordi alt er kongruent med hinanden.

Fakta # 3: Effektive rutiner styrker dig

Har du nogensinde haft meget travlt, og ugen fyldt med aktiviteter, men du synes at have uendelig energi? Og på samme tid, kan du have en uge, hvor du ikke har meget at gøre, men det gør dig ikke mere energisk. Du sover og hviler hele dagen lang, men du føler dig stadig træt i slutningen af dagen.

Det er fordi der ikke er 2 aktiviteter, der er ens. Nogle aktiviteter har en energigivende effekt – de forbinder med dine indre værdier, og frigiver dermed ny energi, når du er i gang med dem. På trods af at du investerer tid og kræfter, bliver du endnu mere stærk og frisk efter at have foretaget dem. andre aktiviteter har en drænende effekt – de suger af din energi, så du bliver mere træt.

Dette er grunden til, at vi ikke behøver så meget søvn, som de fleste går og tror. Spørgsmålet er ikke så meget, hvor mange timer du sover – det er, hvad du gør med din tid. Ved strategisk at deltage i styrkende aktiviteter, og fjerne dig fra aktiviteter, der dræner dig, kører du på en positiv, opadgående spiral, der bygger på sig selv. Du kan udrette en masse hver dag med meget lidt søvn hver dag. 5-6 timers søvn om natten er faktisk mere end nok, tro det eller ej.

Den bedste måde at vide om rutiner styrker eller svækker dig, er at eksperimentere – at afprøve forskellige aktiviteter og mærke efter, hvordan du føler før og efter hver aktivitet. Udøvelse af en række energigivende aktiviteter vil give dig mere energi til at gøre mere, mens udførelse af drænende aktiviteter vil suge dig tør for dagen. Hvorvidt en aktivitet fylder eller dræner dig, afhænger af dine værdier og dine personlige mål, og om aktiviteten er relevant for disse.

Fakta # 4: Vi skal hele tiden opgradere vores rutiner

Det er muligt, at du har en rutine, som hjælper dig i starten, men ikke længere har den samme virkning efter et stykke tid. Nogle rutiner hjælper dig i nogle faser af din udvikling, imens du måske har brug for nye, når de gamle ikke længere er relevant for dit mål. Måske fordi målet er nået, og du har sat nye mål, som kræver nye rutiner. Rutinen har tjent sit formål og er ikke længere så hjælpsom.

Da du vokser og udvikler dig hele tiden, vil du også vokse fra dine rutiner. Ingen rutine kan vare evigt. Det er et spørgsmål om at skabe rutiner, der passer til dine værdier, behov og langsigtede mål på ethvert tidspunkt. At holde dig til samme rutine resten af  livet er at kvæle din eksistens.

Hvornår er det tid at ændre din rutine?
Giv din stemme!

NLP-Blog 2008-2016, webmaster@nlp-blog.dk, Lynby Hovedgade 54A, 2., 2800 Kongens Lyngby, Danmark, Mobil: +45 31 21 79 44