Pages Navigation Menu

NLP handler om den måde vi skaber vores egen virkelighed, oplevelser og tanker og om vores relationer til andre mennesker!

Åbne coaching spørgsmål

Åbne coaching spørgsmål, er dem, der hjælper en person til at åbne op, tænke selv, udforske mulighederne og fremkalde mere end bare korte svar.

Selv om det kan hævdes, at den coachede faktiske respons er mere til gavn for dig end den coachede, så ligger effekten i et effektivt coaching forløb i at kunne hjælpe personen til at se nye muligheder, udforske egne tanker, ideer og følelser og komme op med egne løsninger til at bevæge sig fremad. Åbne spørgsmål danner derfor rygraden i en effektivt coaching session.

Åbne spørgsmål starter typisk med ”hvad”, ”hvordan”, ”hvor”, ”hvem”, ”hvornår” eller et udsagn som “Fortæl mig om … ”eller ”forklar mig mere om … ”

Eksempler:

Hvad vil du gerne opnå fra denne session?

Hvordan gjorde du det?

Fortæl mig om din oplevelse

Dette er eksempler på forholdsvis ”brede åbne” spørgsmål, og det kan være nødvendigt at spørge mere konkrete opfølgende spørgsmål, der stadig er åbne, men fremkalder et mere fokuseret eller mere specifikke svar.

Eksempler:

Hvornår har du opnået succes i fortiden?

Hvem kan hjælpe dig med at opnå dette?

Hvornår planlægger du at gøre det?

Hvilken løsning foretrækker du?

Pas på “hvorfor”-spørgsmål

Spørgsmål der begynder med ”hvorfor” er også åbne spørgsmål, og kan være nyttig til at udforske motiver eller udfordre, men de bør anvendes med forsigtighed. Når du stiller et ”’hvorfor”-spørgsmål kan det lyde konfronterende. “Hvorfor gjorde du det?” kan for eksempel lyde kritisk. Så ved at stille det samme spørgsmål på en alternativ måde kan du fremkalde en mere positiv respons fra den coachede. For eksempel ”Hvad fik dig til at vælge den fremgangsmåde?”

Åbne coaching spørgsmål
Giv din stemme!

NLP-Blog 2008-2016, webmaster@nlp-blog.dk, Lynby Hovedgade 54A, 2., 2800 Kongens Lyngby, Danmark, Mobil: +45 31 21 79 44