Pages Navigation Menu

NLP handler om den måde vi skaber vores egen virkelighed, oplevelser og tanker og om vores relationer til andre mennesker!

9 Mindful påmindelser der vil give dig ro i sindet

Livet kan være hektisk; undertiden er vi omgivet af kaos i alle tænkelige retninger. Men blot fordi verden omkring os er i uorden, betyder det ikke, at verden inde i os også behøver at være det.

Det er rigtigt, der er en måde at holde sig rolig i vanvittige tider. Du kan slippe af med uroen inde i dig, skabt af andre, fortiden og ukontrollable begivenheder… Blot ved at være et simpelt vidne til dine tanker.

Det handler om at sidde stille, og være bevidst om de tanker, der farer gennem dig. Forhold dig blot som et vidne i første omgang, du skal ikke blande dig og ikke dømme, fordi ved at dømme for hurtigt, har du mistet det rene vidne. I det øjeblik du skynder dig at sige, “det er godt” eller “dette er dårligt,” har du allerede sprunget med hovedet først ind i kaos.

Det tager lidt tid at skabe en kløft mellem at være vidne til tanker og din reaktion på dem. Når pausen er der, vil du til gengæld få en stor overraskelse – at du ikke er dine tanker, eller det kaos, der påvirker dem. Du er vidnet, en iagttager, der er i stand til at ændre dit sind og vokse ud af uroen.

Og denne observation af dine tankeprocesser er selve grundstenene i sand mindfulness. Fordi, som du bliver mere og mere dybt rodfæstet i rollen som vidne, begynder de kaotiske tanker at forsvinde. Du tænker, men sindet er tomt for meningsløs snak.

Det er et øjeblik af oplysning – et øjeblik, du, måske for første gang, bliver et ubetinget, afklaret og virkeligt frit menneske.

Og du kan nu begynde processen med at indføre nye ideer, der understøtter din indre frihed, og fortsætte med at give din sjæl ro. Her er ni sådanne ideer…

1. Du altid i udvikling; hvilket betyder, at du får det lidt ad gangen, ikke alt på én gang

Når du føler, at du sveder og kører i tomtang, så forstå, at vi alle har det på den måde nogle gange, især når livets krav er høje, og arbejdet er udfordrende. Dette betyder ikke, du skal give op. Foretag justeringer efter behov, men bliv ved med at sætte den ene fod foran den anden. Du kører ikke rigtig i cirkler; du kører opad, langsomt men sikkert. Vejen er bare en spindeltrappe … Du er allerede klatret højere end du tror.

2. Du er altid lige der, hvor du skal være for at tage dit næste skridt

Der er absolut intet i dine nuværende omstændigheder, der forhindrer dig i at gøre fremskridt. Alt du nogensinde behøver at gøre, er at beslutte, hvad de skal gøre nu (bare det næste lille skridt). Det er virkelig så enkelt! Du behøver ikke at have det hele regnet ud, for at tage dette skridt og bevæge dig fremad. Bare gør det bedste du kan, indtil du ved bedre. Når du ved bedre, så gør du det bedre.

3. Fejl og mangler er trædesten for vækst og succes

Selv når det ikke virker, er det stadig nødvendig øvelse. Og alting kræver øvelse. Så omfavn, selv de fejl du har ikke engang lavet endnu. For at få succes i det lange løb, må du fejle nogle gange. Lad ikke frygten for at tage den forkerte beslutning forhindre dig i at tage nogen beslutning overhovedet. I sidste ende er det dem, der er ligeglade med at fiasko er uundgåelig, der når deres drømme.

4. Du smiler helt naturligt mere, når du klager mindre

Der er aldrig behov for at klage over livet. Det ændrer ingenting! Brug i stedet dine øjeblikke på faktisk at leve i deres skønhed. Find visdom og styrke til at omfavne nuet. Hvis du bliver trukket i alle retninger af kræfter uden for din kontrol, så tag dig tid til at justere dig selv i forhold til, hvad du værdsætter mest i livet. Hvad der er vigtigt i dit liv, er, hvad du beslutter dig for, er vigtigt. Intet kan overvælde dig, medmindre du lader det.

5. Ikke alt har brug for en forklaring

Nogle gange kommer utrolige ting ind i vores liv ud af det blå. Vi kan ikke altid forstå dem, men vi er nødt til at stole på dem. Du vil sikkert sætte spørgsmålstegn ved alt, hvert skridt på vejen, men nogle gange betaler det sig at bare have lidt tro. Tillad universet at velsigne dig på overraskende og glædelige måder.

6. Du ejer kun virkelig de ting, du giver slip på

Det kan føles fremmed i starten, men alt, hvad du virkelig har brug for, i livet og i kærligheden, er at øve dig på at give slip. For det er let at holde fast; Det behøver du ikke at lære. Så slap lidt af. Det er OK at løsne dit greb. Vi holder ofte fast for længe, uden at tænke over det … uden at indse, at det ikke er det, vi har, når vi holder fast, der tæller, det er, hvad vi har, når vi giver slip, der tæller. Det der er tilbage, er det, der virkelig er vigtigt.

7. Forhold behøver ikke at være tæt på perfekt for at være det hele værd

Det er umuligt at finde nogen, der aldrig vil skuffe dig eller såre dig. Intet menneske er perfekt. Forventer du dem at være det, vil det altid føre til smertefulde skuffelser. Anerkend dette og gå efter dem, der er smerte og indsats værd. Helt ærligt, uden en lille smule smerte og indsats, vil ægte glæde og ægte kærlighed ikke føles så godt. Så tag dig tid og tålmodighed til at arbejde sammen om at skabe noget ægte og meningsfuldt.

8. Det hjælper aldrig at hade et andet menneske

Det er vigtigt at huske, at intet menneske, når du forstår hans eller hendes historie og begær, er værdiløst. Ingen menneskers liv er ingenting. Selv de mest grusomme mennesker har nogle generøse handlinger, der forløser dem, i det mindste en lille smule fra deres synder, hvis du forstår deres hjerter. Så gå fra dem med fred, ikke had, i dit hjerte.

9 Mindful påmindelser der vil give dig ro i sindet

9 Mindful påmindelser der vil give dig ro i sindet

9. At tilgive er at give dig selv en chance for at vokse

Tilgivelse handler ikke om at holde fast på en person, der sårer dig; det handler at komme til fred med, hvad der er sket og komme videre med dit liv. Så tilgiv dem, der har såret dig i fortiden, men mere end det, tilgiv dig selv for at tillade dem at såre dig. I det øjeblik du tilgiver, er du mindst et skridt foran i karma-afdelingen, og et skridt foran alle, der stadig holder fast i gammelt nag, der holder dem tilbage.

Afsluttende Tanker

Det er ikke tilfældigt, at ideerne om nærvær og accept gennemsyrer dette indlæg. Uden dem går vi fuldstændigt glip af livet.

9 Mindful påmindelser der vil give dig ro i sindet
Giv din stemme!

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

NLP-Blog 2008-2016, webmaster@nlp-blog.dk, Lynby Hovedgade 54A, 2., 2800 Kongens Lyngby, Danmark, Mobil: +45 31 21 79 44