Pages Navigation Menu

NLP handler om den måde vi skaber vores egen virkelighed, oplevelser og tanker og om vores relationer til andre mennesker!

6 grunde til du ikke når dine mål

“Hvis du sætter mål og gå efter dem med al den beslutsomhed du kan mønstre, vil dine talenter og evner tage dig steder, der vil forbløffe dig.” – Les Brown

Hvorfor har du givet op på mål? Det er bestemt ikke ”raketvidenskab.” Folk giver normalt op, når det bliver for hårdt eller tage for lang tid.

Vi fejler et par gange for mange, og reagere ved at give op.

Hvis dette er dit svar, er du desværre, sikret nederlag, fordi så vil nederlag helt sikkert være resultatet.
Du kommer til at støde på forhindringer og helt ærligt kan du være helt på par bund om med, det du foretager dig. I hvert fald i begyndelsen.

Som du opnår fremskridt vil du lære, øve dig og opbygge større engagement for dine drømme. Forhindringer vil ikke forsvinde, men du kan forberede dig på dem.

Du kan forberede sig på at overvinde dine forhindringer.

Så for at hjælpe dig med at forberede barrierer og forhindringer, er her seks af de vigtigste grunde til folk giver op på deres mål … og hvad du skal gøre ved dem.

1. Manglende ejerskab

Har du nogensinde har haft mål, du simpelthen ikke betød noget for dig? De var langt væk og fjerne mål. Mål en anden har givet dig, men som ikke var dine mål. Ikke hvis du havde et valg i det mindste.

Tænk over det, hvor mange af dine mål føles mere som forpligtelser?

Disse mål mangler ejerskab, og det er virkelig svært at blive motiveret uden en følelse af formål og mening for, det vi laver.

Hvad skal du gøre ved det: Du skal ”købe ind på” disse mål og tage ejerskab. Dette forskyder ejerskab og initiativ til en intern reference. Derefter kan effektivitet og beherskelse tage over.

2. Du er ikke villig til at ofre tid

Du har tendens til at tro du, du kan påtage dig mere end du har tid til. Det er nemt at undervurdere den tid det vil tage at fuldføre visse opgaver. Denne “optimisme” er en vane, der fører til at give op. Du ender med at blive overvældet og kan ikke afsætte den nødvendige tid.

Hvad skal du gøre ved det: Det er ikke, at du har brug for mere tid, men du er nødt til at bruge din tid mere effektivt. Hav fokus på de vigtigste ting først. Bruge tid på, hvad der vil få dig de fleste resultater. Drop det travle arbejde. Holde fokus på at få resultater i stedet for bare at fuldføre opgaver.

3. Du er ikke villig til at gøre det hårde arbejde

Vejen mod dit fulde potentiale er aldrig let. De mål, du er mest stolt af var de mest udfordrende og besværlig.

Som med tidsfaktoren, gælder over-optimisme også for vanskeligheder. Når noget er sværere end vi forventede kan det være demotiverende, men som man siger, “alt der er værd at gøre kræver hårdt arbejde.”

Hvad skal du gøre ved det: Erkend, at det, du ikke allerede udmærker dig i, vil kræve hårdt arbejde og træning. Så hvis noget er sværere, end du forventede, er det tid til at øve mere, end du forventede. Som du lære, hvad du har brug for at lære og udvikler de færdigheder, du har brug for at udvikle, vil tingene blive lettere.

4. Distraktioner

Det ser ud som alle har underskud på opmærksomhed nu om dage. Tænk på alt det indhold, der konkurrerer om vores opmærksomhed på en daglig basis. Vi kan måske blive distraheret af andre mennesker, tv, computer eller vores telefon, og det fører til uproduktive overspringshandlinger.

Ikke alene er disse eksterne distraktioner et problem, men mange mennesker har mange mål ad gangen som konkurrerer om deres tid og energi. Du kan springe fra det ene mål til det andet, og aldrig finde fodfæste til at bevæge dig fremad.

Hvad skal du gøre ved det: For det meste, kan du undgå distraktioner ved at trække stikket ud og slukke elektronikken. Du kan også sørge for at finde et sted, hvor du vil blive uforstyrret. I almindelighed, stoppe multitasking, og kun arbejde på én ting ad gangen. Du vil ende med at blive mere effektiv på grund af dette.

5. Utilstrækkelig belønning

”Hey, hvor er den store belønning? Jeg tænkte, at hvis jeg arbejdede hårdt på dette og ofrede al denne tid, at jeg ville have flere resultater!” Skuffelse sætter ind, når opnåelse af et mål ikke omsættes til andre mål eller til den ønskede lykke.

Når du føler som om, du arbejder hårdt for ingenting, er det let at ønske at give op.

Hvad skal du gøre ved det: Dette er grunden til at sætte små milepæle undervejs er så vigtigt. Du vil ikke forvandle dit liv over natten. Det er det samme som vægtløftning eller motion. Du kan ikke forvente at løbe et Maraton uden træning. Du er nødt til at sætte milepæle undervejs, og lidt efter lidt vil du se resultaterne. Hvilke små fremskridt kan du belønne dig selv for?

6. Gamle vaner er svære at bryde

Sommetider er den hårdeste del ikke det at komme i gang. Den hårde del er at holde fast på de nye vaner eller den nye livsstil. Opretholdelse af ændret adfærd er vanskelig, og du vil altid blive trukket af dine gamle og frygten for det nye. Gamle vaner er svære at bryde, hvis du ikke er villig til at holde fast på ændringerne.

Hvad skal du gøre ved det: Hold fokus på fremskridt, ikke perfektion. Giv dig selv en pause og indse, at du kan falde tilbage i gamle mønstre. Personlig forandring er lidt frem og lidt tilbage. Vi tager to skridt frem og et skridt tilbage. Det centrale er at holde momentum fremad.

Næste gang du har lyst til at give op på dine mål, overvej disse ideer, før du beslutter dig for at opgive.

Ligesom alt andet i livet, hvis du ønsker det slemt nok, vil du sætte i værk, og øve, øve, øve. Succes kan være lige rundt om hjørnet, og alt hvad du behøver, er bare lidt mere motivation, træning og vedholdenhed.

6 grunde til du ikke når dine mål
Giv din stemme!

Ingen kommentarer

Relateret indlæg

  1. Sådan ændrer du dårlige vaner - [...] måske ikke lykkedes i første forsøg. Gamle vaner kan være dybt indgroet og svære at kvitte. Du må ikke …
  2. Sådan skaber du effektive rutiner - [...] for sent, få for meget søvn, ikke overholde deadlines, starte forhold med den forkerte person, give op halvvejs, være …
  3. 7 fundamentale sandheder om personlig udvikling - [...] med at tage handling, når tingene bliver hårdt og opslidende. Men du når ikke, hvor du vil hen ved …

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

NLP-Blog 2008-2016, webmaster@nlp-blog.dk, Lynby Hovedgade 54A, 2., 2800 Kongens Lyngby, Danmark, Mobil: +45 31 21 79 44