Pages Navigation Menu

NLP handler om den måde vi skaber vores egen virkelighed, oplevelser og tanker og om vores relationer til andre mennesker!

10 små vaner der stjæler din lykke

Du bliver i sidste ende, hvad du foretager dig igen og igen. Hvis dine vaner ikke hjælper dig, vil de såre dig. Her er 10 eksempler på vaner, der vil stjæle din lykke, hvis du lader dem:

1. Du fokuserer på alles andres historie end din egen

Du må ikke være så tilfreds med andres succeshistorier, og hvordan det er gået for dem, at du glemmer at skrive din egen. Fold din egen fortælling ud og bring den til live. Du har alt, hvad du behøver for at blive det, du er i stand til at blive. Utrolig forandring sker, når du beslutter dig for at tage kontrol. Det betyder at forbruge mindre og skabe mere. Det betyder at nægte at lade andre tænke, tale og tage handling for dig. Det betyder at lære at respektere og bruge dine egne ideer og instinkter til at skrive dit eget kapitel.

Hvis du ønsker din livshistorie skal nå nye højder, så må du rydde vejen, reducere tidsspilde og byrder, der trækker dig ned, og dyrke de ting, der giver dig vinger. Hold dine bedste ønsker og dine største mål tæt på dit hjerte og afsæt tid til dem hver dag. Hvis du virkelig brænder for, det du gør, og du arbejder flittigt for det, er der næsten intet, du ikke kan udrette.

10 små vaner der stjæler din lykke

10 små vaner der stjæler din lykke

 

2. Du venter på det perfekte øjeblik

Du må ikke tro på myten om det perfekte øjeblik. Øjeblikke er ikke perfekte; de er, hvad du gør dem til. Alt for mange mennesker venter på at stjernerne står rigtigt til at gøre, hvad de er her for at gøre. Det perfekte øjeblik, den perfekte mulighed, den perfekte tilstand osv. Vågn op! Disse tilstande af perfektion er myter. De findes ikke.

Din evne til at vokse til dit højeste potentiale er direkte relateret til din vilje til at handle på trods af ufuldkommenhed. Du vil ikke lykkes ved at finde det perfekte øjeblik, men ved at lære at se og bruge livets ufuldkommenheder perfekt.

3. Du arbejder kun for en lønseddel

Arbejde uden interesse er som et fængsel. Selv hvis du ikke er super-passioneret omkring dit arbejde, så må du i det mindste være interesseret i det. Når du har en livsstil, hvor dit arbejde er noget, du lider gennem dagligt bare for at betale dine regninger, ender du med at bruge hele dit liv, på at ønske du havde en andens.

Tænk over det. Dette er dit liv; og dit arbejde fylder en stor procentdel af det. Det handler ikke kun om penge; det handler om dig. Ignorer propaganda, især fra folk, der siger, “Lad ikke dit arbejde definere dig”. Vend dette budskab om og tænk over det: “Jeg vil arbejde med noget, der definerer mig”. Når essensen af, hvem du er, definerer i det mindste nogle dele af det arbejde, du har, så skaber dit arbejde en følelse af formål.

Bundlinjen er: En interesse i dit arbejde giver kvalitet i det, du laver og lykke i dit sind. Lad dig ikke nøje med en lønseddel. Skift lidt rundt indtil du finder et arbejde, der interesserer dig.

4. Du gemmer på had

Som Martin Luther King Jr. så dybt sagde, “Mørket kan ikke få mørket til at forsvinde; kun lyset kan gøre det. Had kan ikke få had til at forsvinde; kun kærlighed kan gøre det”. Sandheden skal frem; Når vi nærer følelser af had, vil den i sidste ende få overtaget på os. Den tager kontrol over os. Vi glemmer, hvorfor vi hader, hvad vi hader, og hvem vi hader – vi hader simpelthen bare for at hade. Og så begynder vi, naturligvis, at hade os selv også.

Alt og alle, du hader, optager permanent plads i både dit hoved og hjerte. Så hvis du ønsker at fjerne noget eller nogen fra dit sind, så lad være at hade. Afbryd i stedet forbindelsen til dig selv, kom videre, og se dig ikke tilbage.

5. Du holder fast i bekymringer og frygt

En dag, når du ser tilbage på dit liv, vil du indse, at næsten alle dine bekymringer og ængstelige frygt aldrig kom til at bære frugt – de var helt ubegrundet. Så hvorfor ikke vågne op og indse dette lige nu. Når du ser tilbage på de sidste par år, hvor mange muligheder for glæde, har du så ødelagt med unødvendige bekymringer og negativitet? Selvom der ikke er noget, du kan gøre ved disse mistede glæder, er der masser du kan gøre ved dem, der er stadig er foran dig.

Du vil opdage, at det er nødvendigt at give slip på nogle ting simpelthen af den grund, at de er tunge for dit hjerte og din sjæl. Slip dem. Lad være med at sætte lænker på dine egne ankler. Det er utroligt nemt at nyde mere af dit liv lige nu, uanset situationen. Det er bare et spørgsmål om at give slip på de lag af nonsens, der trækker dig ned.

Slip dine bekymringer og frygt, din vrede og jalousi, dit behov for at altid at have ret og kontrol af andre. Slip din fordringsfuldhed og dit behov for at få alt på din måde. Under alle disse lag af nonsens, er der en glad, produktiv person. Når du begynder at skrælle dem af og simpelthen værdsætte alt for, hvad det er, kan livet være vidunderligt tilfredsstillende.

6. Du dvæler ved vanskeligheder

En dårlig dag er bare en dårlig dag. Vælg ikke at gøre det til noget mere. Tider med modgang, vil uundgåeligt påvirke de forhold, hvorunder du bor og arbejder; men du behøver ikke at lade det påvirke, hvem du er, og hvor du er på vej hen. Vær opmærksom på tilbageslag og tilpas dig dem, men gør dem ikke værre, ved at gøre dem en større del af dit liv.

Hver dag bringer nye lektioner og nye muligheder. Der er altid en måde at tage det næste skridt fremad på den vej, du har valgt. Begivenheder kan være forfærdelige og uundgåelige til tider, men du har altid et valg – hvis ikke hvornår, så hvordan, du kan holde ud og komme videre.

7. Du søger konstant flygtig tilfredsstillelse

Der er to varianter af tilfredshed i livet – den flygtige og varige. Den flygtige type er afledt af øjeblikke af materiel komfort, mens den varige type er opnået gennem en gradvis vækst i dit sind. På overfladen kan det være vanskeligt at adskille den ene fra den anden, men som tiden går, bliver det levende indlysende, at sidstnævnte er langt at foretrække.

Vedvarende tilfredshed opretholder sig selv gennem livets op-og nedture, fordi du forbliver selvsikker og rolig gennem dem. På den anden side, når livets flygtige forandringer har evnen til at drive dig til vanvid, så vil selv de mest vidunderlige fysiske bekvemmeligheder ikke gøre dig gladere ret længe ad gangen.

8. Du forsøger at gøre en stor forskel på én gang

Hvis du ønsker at gøre en forskel i denne verden, så start med verden lige omkring dig. Det er normalt umuligt at gøre en stor forskel på én gang og processen med at forsøge er meget stressende. Men det er fuldt ud muligt og normalt ret nemt at gøre en forskel i et par enkeltes liv meget hurtigt. Du skal bare fokusere på én person ad gangen og starte med den tættest på dig.

Start med at lave nogle få små skvulp og lad bølgerne spredes naturligt. Hvis du ønsker at ændre en persons sind eller humør, er du nogle gange nødt til at ændre sindet eller humøret på menneskerne omkring dem først. Hvis du, for eksempel, får én person til at smile, kan alene deres smil få andre til at smile også. På denne subtile måde, kan du røre masserne med din eftertænksomhed uden du overanstrenger dig.

9. Du holder fast i en person, der sårer dig

Nogle gange er du nødt til at gå væk fra folk, ikke fordi du er ligeglad, men fordi de er ligeglade. Når nogen sårer dig gang på gang, må du forstå og acceptere, at de ikke bekymrer sig om dig. Det er en hård pille at sluge, men det er nødvendig medicin. Du skal ikke stræbe efter at imponere dem yderligere. Lad være med at spilde et sekund mere af din tid på at prøve at bevise noget over for dem. Du behøver ikke at bevise noget. Du skal ikke foretage dig noget for deres skyld igen.

10. Du lægger for meget vægt på vigtigheden af fysiske tiltrækning

At lade dig tiltrække af en person blot for, hvordan de ser ud på ydersiden, er som at vælge din livret baseret på farve i stedet for smag. Det giver ingen mening. Det er medfødte, usynlige, ukvantificerbare karakteristika, der skaber varig attraktion.

Ligesom nogle mennesker nyder duften af mynte, mens andre foretrækker duften af kanel, er der en ubestridelig, magnetisk kraft, der tiltrækker dig til kvaliteter hos visse mennesker, steder og ting. Nogle gange er det endda arrene din sjæl deler med dem, der trækker dig ind og skaber selve de hængsler, der holder jer sammen i det lange løb.

10 små vaner der stjæler din lykke
5 (100%) 1 vote

Ingen kommentarer

Relateret indlæg

  1. Hemmeligheden til lykke - […] allerbedste måde at sikre andres lykke er, først at sørge for din egen lykke og derefter at dele din …

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

NLP-Blog 2008-2016, webmaster@nlp-blog.dk, Lynby Hovedgade 54A, 2., 2800 Kongens Lyngby, Danmark, Mobil: +45 31 21 79 44